Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Doradzcie mi plizz

Rudolf

Rekomendowane odpowiedzi

Doradzcie mi plizz

Wracajac do sedna

Pytasz sie o zupelnie rozne nartki.

Atomiki to amatorska gigantka- nadaje sie najbardziej do grzania w dol stoku (najlepiej pustym) na duzej predkosci

Rossignol to slalomka- moim zdaniem bardziej nadaje się do normalnej, dowolnej (carwingowej) jazdy (co nie oznacza, ze szybko sie na niej nie da pojechac).

Jesli zdecydowalbys sie na slalomke to nie polecalbym tej, o ktorej piszesz-moze jestem uprzedzony do rossi, ale uwazam ze za mniejsze pieniadze mozna kupic cos lepszego innej marki.

Pytanie jest tez czy slalomka z grupy top (jak9S), czy slalom performence. Odpowiedz zalezy od tego jak jezdzisz, a takze ile wazysz.

Jezeli jednak szybka jazda oznacza u Ciebie walenie na kreche w dol, to slalomka nie bedzie do tego najlepszym wyborem.

Pozdawiam

• 2 weeks later...

Doradzcie mi plizz

Nio coz troche glupie pytanie no bo jesli chcesz i potrafisz jezdzic carvingowo nio to wykorzystujesz krawedz i przyspieszasz w skrecie z czego wychodzi prosta zasada

carving = predkosc

w tym przypadku polecam nartke atomic SL 11 12 jest to narta slalomowa o malym promienu skretu a duzej twardosci wiec daje powera

jezeli natomiast jedynym zrodlem twojej predkosci jest jazda na kreche to lepiej wybierz narty z grupy polsport lata 70 siate :)

pozdrowionka

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...