Jarek7272 Napisano 24 Luty 2005 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2005 Witam, Własnie wracam do narciarstwa po 7 latacvh przerwy. Nienajgorzej jezdzilem na nartach klasycznych ale carving, poki co to dla mnie czarna magia :-) Zrobilem szerokie poszukiwania na sieci i w prasie i poki co wydaej mi sie ze do mojego stylu jazdy (stoki mniej lub bardziej przygotowane, trocze skretow krotkich a czasem szus i dlugie luki - ale nie slalom gigant :-)) najlepij pasuja w/w narty. Mam pytanie - przy moich umiejetnosciach (troche lepszy amator), wadze 93 kg i wzroscie 188 cm, ktore z tych desek beda lepsze ? Z gory dzieki za odpowiedź ! :-) jarek p.s. alternatywnei, mysle tez o Atomic C9, M9, SX 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek7272 Napisano 24 Luty 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2005 Rossignol Z2 lub Z3 CZY Fischer SCENEO S300ICE ? p.s. I jaka dlugosc - czy 170 cm wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 25 Luty 2005 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2005 Rossignol Z2 lub Z3 CZY Fischer SCENEO S300ICE ? M9 polecam bo jezdze teraz na nich. Pisalem wczesniej na temat doboru dlugosci tych nart ( tabele maja w sklepach) zasadniczo dobiera sie je wg wagi, stopnia zaawansowania i preferowanej jazdy (dlugosci skretow). O Rossignolach nie wiem wiecej od Ciebie. C9 jesli chcesz uczyc sie "nowego` stylu beda lepsze sadze od sx7( narta crossowa). Przy okazji...probuj krawedzi....poczujesz calkiem nowego bluesa Pozdr.tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek7272 Napisano 25 Luty 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2005 Rossignol Z2 lub Z3 CZY Fischer SCENEO S300ICE ? Dzięki za pomocna wskazówke w chaosie tylu produktów. Moja wiedza o technolgiach nart zatrzymała sie na etapie Polsport Tricore (naście lat temu) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi