Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rossignol Z2 lub Z3 CZY Fischer SCENEO S300ICE ?

Jarek7272

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Własnie wracam do narciarstwa po 7 latacvh przerwy. Nienajgorzej jezdzilem na nartach klasycznych ale carving, poki co to dla mnie czarna magia :-)

Zrobilem szerokie poszukiwania na sieci i w prasie i poki co wydaej mi sie ze do mojego stylu jazdy (stoki mniej lub bardziej przygotowane, trocze skretow krotkich a czasem szus i dlugie luki - ale nie slalom gigant :-)) najlepij pasuja w/w narty.

Mam pytanie - przy moich umiejetnosciach (troche lepszy amator), wadze 93 kg i wzroscie 188 cm, ktore z tych desek beda lepsze ?

Z gory dzieki za odpowiedź ! :-)

jarek

p.s. alternatywnei, mysle tez o Atomic C9, M9, SX 7.

Rossignol Z2 lub Z3 CZY Fischer SCENEO S300ICE ?

M9 polecam bo jezdze teraz na nich. Pisalem wczesniej na temat doboru dlugosci tych nart ( tabele maja w sklepach) zasadniczo dobiera sie je wg wagi, stopnia zaawansowania i preferowanej jazdy (dlugosci skretow). O Rossignolach nie wiem wiecej od Ciebie. C9 jesli chcesz uczyc sie "nowego` stylu beda lepsze sadze od sx7( narta crossowa). Przy okazji...probuj krawedzi....poczujesz calkiem nowego bluesa ;) Pozdr.tk

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...