skot Napisano 6 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2005 Mam pytanie jak w temacie, czyli jak ocenić, że krawędzie nart powinny zostać naostrzone? Jak wyglądają krawędzie do ostrzenia? Wiem, że "tępa" krawędź nie trzyma twardego podłoża, ale brak przyczepności można tłumaczyć również brakiem odpowiedniej twardości narty, nieodpowiednią techniką jazdy, zlodowaciałą trasą itd. Oczywiście można wybrać się z nartami do serwisu i tam udzielą odpowiedzi, ale przecież należy brać pod uwagę fakt, że serwis może okazać sie mało uczciwy i dla pieniędzy nawet zaostrzy ostrą krawędź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 7 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2005 Kiedy ostrzyć krawędzie? Zawierz intuicji . A tak powaznie napewno kiedy sie przyjzysz i dotkniesz,...bedziesz wiedzial . Jesli nie idz do serwisu DOBREGO bo w innym zawsze okaza sie tepe. Wiem, bo przeprowadzilem w tej materii eksperyment ,ale to juz inna bajka. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 7 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2005 Kiedy ostrzyć krawędzie? jeszcze dodam..najlepiej ostrzyc ( czyt. dopracowywac) recznie po kazdym dniu jazdy a i nawet na stoku poprawic (ale ja takim extremista nie jestem) zaznaczam RĘCZNIE....na ten temat piszą poniżej( i nie tylko). Witam w klubie ......jak poczytasz cos o tym bedziesz wiedzial dlaczego .....poza tym zajrzyj na narty.pl ..jest tam spory artykul na ten temat. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skot Napisano 9 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2005 Kiedy ostrzyć krawędzie? Przeczytałem i widzę, że są tu prawdziwi narciarscy wyjadacze W okresie, gdy jeździłem na nartach z wypożyczalni widziałem jak właściciel ostrzył krawędzie: włączył zwykłą szlifierkę z obrotowym kamieniem i przejechał trzymanymi w rękach nartami raz z jednej strony, raz z drugiej, sprawdził przymróznonym okiem czy równo, gdzieś tam poprawił i było już wszystko git... No cuż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 10 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2005 Kiedy ostrzyć krawędzie? To musialo byc bardzo dawno temu..heheh...a jesli nie dawno to przynajmniej daleko (?) pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skot Napisano 10 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2005 Kiedy ostrzyć krawędzie? Nieco ponad dwa lata temu w Białce Tatrzańskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi