braban Napisano 21 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2005 Moi drodzy Zamierzam zaopatrzyć się w nartki Atomic SL 9 ale tu powstaje pytanie jaką długość wybrać, 160 cm czy też 170 cm Dodam, że mierzę 186 i ważę 90 kg. Do tej pory dzielnie jeżdziłem na Nordice ZXT w butkach Atomica AFT. Lubię zabawę na krawędziach i kręcenie a z drugiej strony zależy mi na stabilności w trakcie jazdy. Jaką długość byście wybrali ??? Pozdrawiam PS. dziasiaj miałem pierwszy ślizg na porannym lodzie; na szczęście wyrobiłem i wszyscy cali. Wy też uważajcie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 22 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2005 Mały dylemat dotyczący Atomic SL 9 165.....a jesli masz tylko taki wybór jaki podałes 170 ( dla wiekszej stabilnosci) pozdrawiam. P.S. Ślizg?...na butach? )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 22 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2005 Mały dylemat dotyczący Atomic SL 9 Poprawka.....po zastanowieniu....moim zdaniem zdecydowanie 170 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 22 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2005 Mały dylemat dotyczący Atomic SL 9 Braban musisz tylko sobie zdawac sprawe ze zadne slalomki nie zapewnia stabilnosci w jezdzie na wprost na plaskich nartach ale to chyba jest jasne ..., w skrecie beda stabilne oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski Racer Napisano 22 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2005 Mały dylemat dotyczący Atomic SL 9 170cm dla Ciebie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braban Napisano 23 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2005 Mały dylemat dotyczący Atomic SL 9 Dzięki, upewniłem siętylko że 170 będzie właściwą długością bo 160 mogą być faktycznie niestabilne. Jeżdżę na nordikach ZXT 170 z płytą i co nieco potrafię. Atomic ma szersze wymiary i powinno być lepiej tj. bardzie funowo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi