ZaiX2407 Napisano 15 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2005 Witam wszystkich..... Może najpierw kilka słów o sobie, bo te informacje mogą być przydatne. Jestem początkującym narciarzem, mam 27 lat. W zeszłym roku byłem 2 dni w Zieleńcu i próbowałem nauczyć się jeździć na nartach. Z pomocą kolegi, który w pewnym stopniu ma już zgłębione tajniki tego cudownego sportu. Coś tam oczywiście łyknąłem, ale patrząc na to z perspektywy dnia dzisiejszego była to bardziej improwizacja a ni techniczna jazda. Tydzień temu wróciłem ze Szklarskiej Poręby. Byłem tam trzy dni od Piątku do niedzieli. Pierwszego dnia wykupiłem 2 godziny indywidualnej jazdy z instruktorem. Po 20 min jazdy na oślej łączce instruktor stwierdził że nie ma sensu ze mną tu jeździć i pojechaliśmy na Puchatka. Tam przez pozostały czas pracowaliśmy nad poprawnym stylem jazdy (z naciskiem na carving). Pozostałe 5 godzin jeździłem samodzielnie (niestety tylko na Puchatku, bo Lola była zamknięta) i wydawało mi się (moje subiektywne odczucia) że całkiem nieźle sobie radzę. Następny cały dzień również spędziłem na Puchatku. W niedzielę nie wytrzymałem i pojechałem do Harachowa (akurat Małysz skakał). Jeździłem od 8.00 do 12.00 na czerwonej trasie obok skoczni. Oczywiście zaliczyłem kilka glebbbb....ale po dwóch zjazdach było całkiem nieźle. Oczywiście po powrocie do domu zakochałem się w nartach i teraz cały czas myślę kiedy znowu wyjadę w góry. Planuje jeszcze w tym sezonie spędzić co najmniej ok. 10 dni na stoku. A oto sedno sprawy(sorry że tak zanudzałem): Podjarałem się do tego stopnia że planuje na święta sprawić sobie sprzęt (narty + buty). Od 5 dni siedzę cały czas w necie i studiuję różne porównania, dane, opinie itd. Chodzi mi o takie narty z których mógłby korzystać przez ok. 2 - 3 lat. Dostosowana do moich umiejętności, ale nie zbyt łatwe żebym za rok czy dwa również miał z nich radochę. Cena oczywiście też ma duże znaczenie. Planuje wydać na deski od 1000 - 1200. Po szczegółowych analizach rynku na finiszy pozostało dwóch zawodników: Fischer CX 6.6 z wiązaniem FS 10 Raflex 2 lub Blizzard Sigma X Cross 8 z wiązaniami IX 3.10 Może ktoś ma juz takie narty i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem. A może ktoś po prostu mi poradzi. Mam 178 cm, 74 kg uprawiam sport i jestem wysportowany. Z góry dziękuję. Pozdrawiam...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi