jarek Napisano 22 Luty 2006 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2006 o ile pamietam to miales miec Rosolki 9S serwisowe z jakims dodatkowym lifterem, czy mozesz napisac co to takiego i ile podwyzszenia daje pod butem, bo ja mam bez dodatkow i wychodzi 45mm od slizgu, troche jestem tym zawiedziony bo myslalem ze bedzie 55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabro Napisano 25 Luty 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2006 Gabro ozwij sie! A witam. Ten lift to dwie metalowe plytki o grubosci 5mm. Musieli mi go zamontowac bo inaczej nie dalo sie wiazan ustawic pod moje buty. Mam but 337mm a Rossignol w tym roku zrobil taka plyte ze pasuja najwyzej 327mm. Nie wiem czy te 5mm to taka duza róznica. Narty sa swietne. Nie mialem jeszcze narty z takim trzymaniem. Dzis akurat jezdzilem na Elanach SLX. Duzej roznicy nie ma ale od razu czuc ze sklepowy Elan to nie to co servisowy Rossignol. Przy okazji moze chcesz kupic Elany SLX, 160cm, dwa dni na sniegu Co do liftera zaraz zrobie zdjecie i wystawie gdzies w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 25 Luty 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2006 Gabro ozwij sie! Dzieki za odpowiedz, 5mm to rzeczywiscie niewielka roznica, ja mam czasem problemy z wybutowaniem i chcialbym podniesc o jakies 10mm, fabrycznie mam 45mm czyli Ty powinienes miec 50mm (jakbys mogl zmierzyc chociazby z ciekawosci ile masz w sumie). Zastanawia mnie dla czego taki zestaw nie ma "przepisowych" 55mm ??? i co zrobic zeby dolozyc te 10mm. Trzymanie to sie zgadza, jest na prawde bardzo dobre, a mialem juz okazje jezdzic kilka dni na prawdziwym betonie, nie ma porownania z moimi starymi sklepowymi salomkami firmy xxx ktore kilka lat temu uwazane byly za jedne z najlepszych. Co najciekawsze nie sa trudne, trzeba sie tylko troche rozpedzic. Dlugie skrety tez ciagna w miare ale na gigancie byla porazka. Jezdzilem tez na zeszlorocznych serwisowkach Rossignola i mysle ze tegoroczne sa bardziej zwawe, tamte byly jakby troche ospale, moze to tez kwestia nowej plyty. Dzieki za Elany ale teraz przymierzam sie raczej do nowych gigantek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabro Napisano 25 Luty 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2006 Gabro ozwij sie! Zmierzylem, jest równe 50mm. Mysle za takie liftery spokojnie ktos Ci dorobi. Ja zapłacilem za moje 100zl. Na poczatku obawialem sie czy to sie bedzie kupy trzymac, ale jak narazie nie widac zeby sie cokolwiek dzialo. zobacz zdjecia http://157.158.19.148/9s/index.html Co do jazdy masz racje, wolno to one nie lubia jezdzic. W tamtym roku jezdzilem na zaszlorocznych tylko ze na dlugosci 155cm i akceptowaly kazda predkosc. Mysle ze to przelozenie waga dlugosc mialo znaczenie. Co do dlugich skretow to sie musze niezgodzic. Absolutnie sa niestabilne, strach wogole sie rozpedzac. To jest typowa slalomka i tylko krotki skret Testowalem jazde dlugimi skretami po tej samej trasie na gigantce i 9s. 9s zostaje w tyle na dodatek jest niebezpieczny Jeszcze jedna uwaga. Od paru lat jezdzilem głownie na Atomicach, zarowno salomowa i gigantowa. I dopiero po zakupie Rossignola stwierdzilem ze krawedzie w Atomicu sa wykonane z gównoliny. 2 dni na lodzie i bylo po krawedziach. W 9s zaliczylem juz w tym roku 14 dni i dalej krawedz wyglada jak nietknieta. W zeszlym tyg bylem w Szczawnicy bylo straszne lodowisko a te 9s jak by po szynach jezdzily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Luty 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2006 Gabro ozwij sie! Dzieki za fotki, wyglada na proste i solidne rozwiazanie, bede musial pomyslec nad czyms podobnym - tylko ze ja bede mogl wkrecic sruby przelotowo a wiec bedzie jeszcze porsciej, zdziwilo mnie ze taki teoretycznie topowy zestaw ma tylko 45mm fabrycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi