Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

RC4 WORLDCUP FOAM lub RC4 WORLDCUP dla znawców...

Hanni

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce z powodu braku zainteresowania modelem RC4 WC FOAM - nie bedzie on sprowadzany, co sie tyczy zas normalnego RC4 WC PRO 150(bo taka jest nazwa komorkowego buta), to but ma bardzo dobre notowania na rynku.

No, ale nie mnie o tym mowic ;)

Buty komorkowe sa calkiem inne od skleppwych.

Z butow zostaje tylko ksztalt, a moze nawet nie, bo but serwisowy ma troszke inny ksztalt.

Buty maja wkladke Race - cienki but wewnetrzyny, by sila byla jeszcze w bardziej precyzyjny sposob przenoszona na narte.

Przez to, ze wkladka jest ciensza, but automatycznie ma inny ksztalt - bardziej szczuply.

Buty serwisowe nie posiadaja bajerow sklepowych.

Flex w tych butach rowniez jest inaczej liczony. 150 w bucie serwisowym, to naprawde jest kamien.

Wybor butow, to juz jest sprawa indywidualna. Najlepiej mierzyc i wybrac ten najwygodniejszy.

Fischer dazy do tego, by zawodnicy startujacy na nartach Fischera, jezdzili rowniez w butach. Tak jest to juz widoczne w Pucharze Swiata - od tego sezonu, ale zdarzaja sie rowniez zawodnicy jezdzacy na nartach innych firm, ale w butach Fischer ->patrz Niki Hosp, Alexandra Meissnitzer np.

W Polsce w kadrze narodowej kobiet, na nartach Fischer oraz w butach Fischer jezdzi Ania Berezik.

Dlaczego przesada ? Czy ktos napisal, ze sa najlepsze ?

Osobiscie napisale, ze buty to indywidualna sprawa, wiec nic tylko mierzyc i probowac.

Pozdro

P.S.

Jezdziles kiedys w butach Fischera ?

Tak na testach dali pojezdzic ale ja np: mam szersza stope i fischerki sa takie sobie nie lubie. Pamietam takie rossi 1 wypas i koflachy , a np pierwszy model 10.50 tez był fajny sezon pojezdziłem , natomiast Salomon zawsze mi sie tak rozmymływał od strodka ja dupa normalnie ehh. A na langach smigam pare sezonów i tylko teraz Langi.

Pozdr adam.

Aaaa i były jesze takie czarno rózowe Rossi chyba 9000 ile sie nie myle i tez fajny but.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...