Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fischer RX6 v Atomic SX9

piotr79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, interesują mnie te dwa modele nart, chciałbym wiedzieć jak wypadają w bezpośredniej konfrontacji;

Fischery RX6 - 1400zł

Atomic SX9 - 1450zł

z tego co udało mi się ustalić nieznacznie lepsze są Atomici, ale za fischerami przemawia podobno większa trwałość - niby w Atomicach szybciej się zdzierają krawędzie niż u konkurencji;

moje parametry to 86kg - 176cm, narciarz z grupy zaawansowanych, który poradzi sobie bez problemów z większością tras, jeżdżę raczej bez szaleństw chociaż lubie się też bardziej rozpedzić;

co do SX9 nie mam żadnych zastrzeżeń bo na nich jeździłem, a odnośnie Fischerów czy przy mojej wadze RX6-ki nie będą za miękkie? i mniej stabilne przy większych prędkościach?

Fischer RX6 v Atomic SX9

Poza tym że obie narty wywodzą się z tzw skicrossu to są to dwie różne narty i nie należy ich bezpośrednio porównywać - obydwie mają różne taliowania i będą się inaczej zachowywać w śniegu. Przedewszystkim odpowiedz sobie do jakiej jazdy będziesz ich używał a jeśli to zrobisz to będziesz wiedział co kupić.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...