new man Napisano 21 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2007 Przede wszystkim witam. To mój pierwszy post na tym forum i od razu mam pytanie, które zapewne wielokrotnie już tutaj padało: co mam kupić? Sprawa jest dosyć pilna, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam do Włoch i zakupu muszę dokonać bardzo szybko. Teraz tak: na nartach nidgy nie jeździłem. Nie posiadam żadnych umiejętności w tym względzie, a więc wg Waszej skali mój poziom wynosi 1. Ważę 102 kg i mierzę 198 cm. Jeździć będę głównie w polskich górach (o ile jeszcze spadnie śnieg). W planach również incydentalne wyjazdy, tak jak teraz, do Włoch. Jestem bardzo zdeterminowany, aby nauczyć się jeździć (wyższa konieczność związana z oczekiwaniami otoczenia ;-)) co możecie polecić absolutnie początkującej osobie o mojej wadze? Dodam, ze jestem dość sprawny fizycznie. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 23 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2007 po raz kolejny: co kupić? witam. Za mało danych : po 1 o jakim zakresie cenowym mowimy , niestety to ma znaczenie. po 2 zastanowilbym sie na Twoim miejscu czy od razu inwestowac w zakup nart. Na poczatek lepiej katowac narty z wypozyczalni napewno osoby z ktorymi bedziesz lub obsluga wypozyczalni dobierze Ci z tego co bedzie cos dla poczatkujacego a jak zasmakujesz i bedziesz juz wiedzial co "cie kreci" jaki styl jazdy, jakie stoki, jak przygotowane i ile czasu spedzasz na jednorazowym wypadzie to wtedy mozna probowac cos Ci dobrac juz konkretnie. pozdrawiam i baw sie dobrze NARtA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parówa Napisano 23 Styczeń 2007 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2007 po raz kolejny: co kupić? Zgadzam się w 100%. Nowe kup sobie buty bo to najważniejsze !!! Tylko nie pytaj jakie bo tego też chyba nikt Ci nie podpowie. Najważniejsze żeby były wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi