Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

po raz kolejny: co kupić?

new man

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim witam.

To mój pierwszy post na tym forum i od razu mam pytanie, które zapewne wielokrotnie już tutaj padało: co mam kupić?

Sprawa jest dosyć pilna, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam do Włoch i zakupu muszę dokonać bardzo szybko. Teraz tak: na nartach nidgy nie jeździłem. Nie posiadam żadnych umiejętności w tym względzie, a więc wg Waszej skali mój poziom wynosi 1. Ważę 102 kg i mierzę 198 cm.

Jeździć będę głównie w polskich górach (o ile jeszcze spadnie śnieg). W planach również incydentalne wyjazdy, tak jak teraz, do Włoch. Jestem bardzo zdeterminowany, aby nauczyć się jeździć (wyższa konieczność związana z oczekiwaniami otoczenia ;-))

co możecie polecić absolutnie początkującej osobie o mojej wadze? Dodam, ze jestem dość sprawny fizycznie.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie podpowiedzi

po raz kolejny: co kupić?

witam. Za mało danych :

po 1 o jakim zakresie cenowym mowimy , niestety to ma znaczenie.

po 2 zastanowilbym sie na Twoim miejscu czy od razu inwestowac w zakup nart. Na poczatek lepiej katowac narty z wypozyczalni napewno osoby z ktorymi bedziesz lub obsluga wypozyczalni dobierze Ci z tego co bedzie cos dla poczatkujacego a jak zasmakujesz i bedziesz juz wiedzial co "cie kreci" jaki styl jazdy, jakie stoki, jak przygotowane i ile czasu spedzasz na jednorazowym wypadzie to wtedy mozna probowac cos Ci dobrac juz konkretnie.

pozdrawiam i baw sie dobrze NARtA

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...