jarek Napisano 1 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2005 Kto mi powie cos na ten temat? nigdy tam nie bylem a wybieram sie za 2 tygodnie ale nie wiem czy warto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 2 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2005 Jak sie jezdzi w Strbskim Plesie Jezdzi sie OK jest kanapa 4 os i orczyki..poza tym masz do wyboru inne miejsca gdzie dojedziesz autem albo "elektrickom" (kolej lokalna u podnóża tatr- bardzo fajna). Jak juz tam bedziesz wybierz sie do Tatranskiej Lomnicy i dalej kolejka linowa ( albo pieszo ) do Skalnate pleso- stamtad jest krzeslo na Łomnickie sedlo i trasa przypominajaca nieco Kasprowy (gąsienicowa) Jest tez (ze skalnatego plesa) kabina na Łomicki szczyt, ale stamtad na nartach nie zjedziesz ( bo nie wolno:))) Obserwuj warunki w necie, bo w tatrach wysokich musi byc sporo sniegu zeby jezdzic. zdravim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2005 Jak sie jezdzi w Strbskim Plesie ja jade za dwa tygodnie wiec bede jezdzic tylko w Strbskim Plesie, czy mozesz mi jeszcze napisac jak przygotowuja trasy i jakie sa te trasy, strome, lagodne, czy na Solisku na gorze nie wywiewa sniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 2 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2005 Jak sie jezdzi w Strbskim Plesie Kiedy ja tam jezdzilem trasy przygotowane byly tak sobie...ze tak powiem w stylu srodkowoeuropejskim , bylo to chyba w 2001, slyszalem ze dzis to sie zmienia. Jak wiesz slowacy szybciej pojeli w czym rzecz, ale...bez przesady. Trasy sa zroznicowane. O ile pamietam w szczyrbskim plesie nie ma jakichs niesamowitych scian ale trasy sa dosc dlugie. Pod soliskiem kiedy ja tam jezdzilem nic nie wywiewalo, ale jest to calkiem mozliwe ze wzgledu na otwarta przestrzen ( jesli ratraki sie sprawia nie powinno byc problemu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2005 Tomek jeszcze jedno pytanie Ktora to jest trasa Esicko? czy nada sie do slalomu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 6 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2005 Tomek jeszcze jedno pytanie O ile pamietam i sie nie myle ( nie przywiazuje z natury jakos wagi do nazw tras) to trasa nr 2. Do slalomu sie chyba nadaje.. Mowiac szczerze nie mam rozeznania w gatunkach sportu wyczynowego, ale porownuje z np"golgota" w szczyrku ktora jest pono trasa slalomowa.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2005 Tomek jeszcze jedno pytanie Pytam dla tego ze pisza ze trasa Esicko jest nasniezona i otwarta natomiast na mapkach sa podane tylko numery i zadne Esicko nie wystepuje, nic nie mozna wykumac, nie chce na nich nazekac ale... No ale jezeli to sie sprawdzi to jest coooool, bardzo mnie ucieszylo to co napisales, juz czje jak mi sie krawedzie grzeja w nartach!!! )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi