Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Problem...

komar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich po mega dlugiej nieobecnosci na forum, widze ze z bardzo starej gwardi, to rozpoznaje tylko JC ! :) Ale wracajac do rzeczy to mam maly problem. Jezdze teraz na Atomicach 9.20 ale w tym sezonie zamierzam kupic slalomki albo nowe SL 9 albo zeszloroczne 9.12 . i do konca nie wiem po pierwsze jaka powinienem wybrac dlugosc ( 176 cm wzrostu, 68 kg, agresywna jazda ) a po drugie czy takie deseczki umozliwiaja rownie jazde w dluzszym skrecie, tzn czy slalomki moga zastapic na amatorskim poziome gigantki. Wiem ze najlepiej byl by sobie zostawic na 9.20 i dokupic slalomki, ale nie wiem czy ze wzgledow finansowych sie tak uda ? Jezeli ktos jezdzil na slalomkach atomica, to prosze o pomoc, czy rzeczywiscie na tej narcie da sie pojechac " w kazdy sposob " :) DZiekuje i pozdrawiam Komar

Problem...

Na każdej krótkiej narcie dasz radę pojechać skrętem dłuższym, ale nie będziesz miał tego komfortu co na gigantowej.

Jeśli chcesz jeździć krótkim skrętem jak i dłuższym, to jak już musisz sprzedać 9.20, kup SL 9.12 z zeszlego sezonu - dł. 160 cm. (tegoroczne SL 9 są większymi "łopatami" niż zeszłoroczne).

Czy da się jechać w "każdy sposób" ?- raczej nie :)

Do Bobica

Czesc ! :)

O Ciebie tez pamietam z bardzo starych czasow :)

No tak, ale wiesz, czy np da sie pojechac skretem fun na 9.12 dl 160 cm przy moich warunkach fizycznych ? A co do gigantowego skretu to chodzilo mi o to czy np te dechy generalnie dobrze wytrzymuja predkosc, tzn czy np nie plywaja czy cos takiego. Bo ze w krotkim sa super to wszyscy mowia, ale jak sie maja w dlugim to nikt sie nie wypowiada ! :) Dzieks i pozdro

Do Bobica

To jest BARDZO dobra długość by jechać funa na tych nartkach.

Narta mająca charakter łopaty nigdy nie pójdzie Ci idealnei w długim skręcie, jednak da się to zrobić. Po prostu jedź wolniej.

Jadąc na wprost narta myszkuje, ale w dłuższym skręcie nie będziesz tego miał.

Pozdro

Bobic

• 3 weeks later...

Problem...

jesli moge cos zauwarzyc to nie ma roznicy czy kupisz sl9 czy 9.12 bo te narty sie nie roznia, ktos tu napisal ze sl9 sa wiekszymi lopatami-nieprawda maja taki sam promien ja sl9, narta jest swietna, dlugim skretem tez pojedziesz bardzo szybko ale wtedy trzeba troche na nie uwazac. Jezdzilem na slalomkach atomica i musze powiedziec ze jestem zachwycony. Kupuj i sie nie zastanwiaj, pamietaj narta 0 r>12m to nie narta ;) Pozdrawiam

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...