kony Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Znalazłem w dobrej cenie takie gigantki Core Downforce 178cm, 104/65/89mm Nie spotkałem wcześniej tego wynalazku, znalazłem w necie stronkę: www.coreskis.com i wiem tylko tyle że dłubią toto ręcznie we Włoszech. Mogę je kupić za 400 pln, jeżdżone przez jeden sezon i to raczej niewiele. W podobnej cenie mogę kupić oczywiście "(u)znane" marki ale zajeżdżone. Jestem ciekawy czy ktoś jeździł na tych nartach albo słyszał jakieś wiarygodne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Nie słyszałem jeszcze o takiej firmie i ciężko Ci bedzie zdobyc opinie nie pałałm optymizmem do tej firmy a może sie mylę (też Ci moge ustrugac narty za 350:D)ręcznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 pierwsze jak zobaczyłem temat myślałem ze chodzi o jakis procesor do kompa nazwa ciekawa ale Kony spróbój bądz testerem a może sie okaże ze wcale takie złe nie są ja 1 raz slysze o tej firmie:), ale chyba jednak stał bym na stanowisku ze te U znane raczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Też pierwsze słyszę, ale w Szwajcarii nie byłam a wg stronki to tam jest najwięcej dealerów. Stronka niby fajna ale...patrząc na ludzi którzy polecają te narty...cóż może i profesjonaliści, moze i znani ale nie w narciarstwie. Być może firma nie może/nie chce wyjść na szerszy rynek ale moze narty ma dobre:rolleyes: Nie próbowałam więc nie wiem. Mnie nieco odrzuca to polecanie przez "nie-narciarzy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 20 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Racecarverr - to może manufakturkę jakąś otworzymy skoro czujesz się na siłach strugać narty ? Ja pójde na kurs do szewca i rozwinę dział ski-obuwia Ale tak na serio, poszukałem jeszcze w necie i znalazłem więcej info od południowych sąsiadów (jest jakaś dystrybucja tych desek w Czechach i Słowacji): Švýcarská firma Core pocházející z Klosters nedaleko Davosu produkuje od roku 2005 exkluzivní high-tech lyže charakteristické svým černým povrchem z karbonové tkaniny, tvořící svrchní funkční vrstvu. Core vynikají skvěle odladěnou sendvičovou konstrukcí složenou vedle karbonu z triaxiálních laminátů, titanalových plátů, kvalitního jádra lepeného z dřevěných lamel, závodní sintrované skluznice ( PE 4000 ) a extra odolných ocelových hran (HRC 48). Technologie převzatá z těch nejvýkonnějších závodní lyží spolu s precizním řemeslným zpracováním a praxí prověřeným know-how malé manufaktury, vyrábějící ručně lyže pro Světový pohár, stojí u kolébky výkonnosti i vysoké odolnosti lyží CORE. Tyto vlastnosti ocení jak sportovní lyžař toužící po výjimečných lyžích tak i skutečný expert. Promyšleně navržená kolekce osmi modelů vytvořená jedním z nejlepších lyžařských konstruktérů nadchne i ty nejnáročnější lyžaře všech typů. Letošní kolekce přináší super rychlou obřačku Downforce, vynikající crosscarver Muscle Car, o kterém s uznáním hovoří i konkurence, mužskou slalomku Powerslide, ženský slalomcarver Flower, který je asi jednou z nejkrásnějších "lady ski" vůbec. Opravdu výjimečné svezení nabízí všestranný allmountain model Free Kolekci doplňují další tři výkonné modely (BC Hard Core, BC Heart Core a BM Hard Core), pokrývající oblast od backcountry přes telemark až po ,, hardcore freeriding .‘‘ Firma Core montuje na své lyže upravené verze vázání od firmy Vist a sjezdovkové modely jsou vybaveny různými deskami systému Speed Lock. Ceny těchto high-tech lyží se pohybují v relacích od 32.000 do 41.000,- Kč. Kusi mnie żeby zostać testerem jak sugeruje bugi, nie mam wiele do stracenia bo: to będzie druga para nart więc zawsze w razie porażki mam na czym jeździć, mogę je kupić dzisiaj a oddać w styczniu jeśli nie będę zadowolony a zapłacę tylko jakbym ją pożyczył na tydzień (28zł / dzień). Wiązania fabrycznie montowane startują od 6 din – więc nie jest to raczej rekreacyjna narta. No i ta geometria wygląda zachęcająco. Na allegro za ta kase moge kupić pseudo gigantki Fischera a z kolei w komórki pchać się nie zamierzam bo za wysokie progi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2008 Kony zawsze możesz je "pogonić"na alledrogo albo któryms z tych portali nazwa fajna dasz dobry opis i jak by co zawsze mozesz je sprzedać a po 2 jak mowisz ze mozesz je oddać to hmmmm no ale to twoja decyzja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi