bachusx Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Witam, mam prośbę, planuję kupić sobie nartki i nie za bardzo znam się na tym. Do tej pory jeździłem starymi poczciwymi Headami i Atomicami Beta Carv - ojca. W zeszłym roku wybrałem się do Austrii i nie byłem w stanie poradzić sobie na stoku, narty uciekały i nie trzymały się, znajomi pożyczyli mi na chwilę swoje narty i całkowicie inaczej się jeździło. Inna bajka. Mam 176 cm wzrostu i ok 85kg wagi, mam też ograniczony budżet - ok. 700 PLN więc nartki nie muszą być nowe. Lubię jeździć dość szybko i długimi skrętami. Trasy FIS-owskie nie specjalnie mnie przerażają, chociaż nie jest to dla mnie spacerek, ale tylko takie sprawiają mi frajdę. Jeśli mógł by mi ktoś doradzić to bardzo bym był wdzięczny. W salonach sprzedaży co sprzedawca to mi mówi co innego, ja natomiast nie mam ani doświadczenia w kupowaniu nart, ani też nie próbowałem innych niż te, które miałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Kup sobie ubiegło sezonowego Fischera Progressora na 165 cm i będziesz zadowolony. Ta narta co właśnie coś pośredniego między SL a GS, a z powodu jej szerszej tali "nie boli ją" jak trasa jest już rozkopana. Nie wiem skąd jesteś bo w profilu jednak postanowiłeś to zataić przed mani:D, ale gdybyś był z okolic BB to w Komorowicach jeszcze nie dawno stała taka za mniej więcej taką kwotę jaką dysponujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachusx Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Przede wszystkim dziękuję za radę, zaraz się biorę za szukanie takich nart, co do mojego profilu to zakładałem go około 1ej w nocy i pewne sprawy mi umknęły:D, już się poprawiłem;). Nie stety nie mieszkam blisko Bielska, raczej strony Szklarskiej Poręby. Jeszcze raz dzieki za radę. Myślałem właśnie o RC4 WC ale nie za bardzo mnie na nie stać, GS 10tki też są fajnę i podobna sytuacja. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 5 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 ... W salonach sprzedaży co sprzedawca to mi mówi co innego, ja natomiast nie mam ani doświadczenia w kupowaniu nart, ani też nie próbowałem innych niż te, które miałem. Dzięki. i myślę że tu jak w salonach sprzedaży każdy doradzi Ci coś innego...poszukaj coś w grupie allround,polecisz długim...coś klasykiem z uślizgiem na stromszych ściankach. no i opcja-pożycz na jeden wyjazd...może coś Ci podejdzie i wiesz w czym szukać! a SB ma racje w komorowicach super dostawca sprzętu;) też na aukcjach... polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachusx Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2008 Dzięki za wszystkie rady, Dzisiaj właśnie udałem się na giełdę do Jeleniej i sprzedawca bardzo mnie namawiał na Atomici Metrony z ubiegłego sezonu, twierdził że to prawie to samo co Fischerki, nie wiem tylko czy tak mówił bo tak jest czy dlatego, że nie miał innych na stanie. Nie ukrywam że zależy mi również na łatwości prowadzenia narty - nie byłem na stoku od 2 lat (zostałem szczęśliwym tatą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi