Bończa Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 W najbliższy weekend Małopolska Organizacja Turystyczna zaprasza do Witowa. Miłośnicy białego szaleństwa będą mogli poszusować w ramach otwarcia sezonu narciarskiego 2008/2009. Pod warunkiem, że dopisze pogoda. W dniach 13-14.12.2008 r. na Stacji Narciarskiej Witów-Ski odbędzie się Oficjalna Inauguracja Sezonu Narciarskiego 2008/2009. Organizatorem jest Małopolska Organizacja Turystyczna wspólnie ze Stacją Narciarską Witów-Ski. W sobotę organizatorzy zapraszają do udziału w panelu dyskusyjnym „Rozwój Stacji Narciarskich i Turystycznych w Polsce – możliwości i bariery”, w którym uczestniczyć będzie Pani Katarzyna Sobierajska; Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Sportu i Turystyki. Obejrzeć będzie można pokaz jazdy synchronicznej w wykonaniu instruktorów Szkoły Narciarstwa i Snowboardu Jagny Marczułajtis, a wieczorem widowiskowe sztuczne ognie. W niedzielę 12 grudnia rozegrane zostaną zawody o Puchar Witowa. To już III edycja tych zawodów skierowana do narciarzy małych i dużych, do całych rodzin. Zawody zostaną poprzedzone zjazdem członków Związku Podhalan w strojach regionalnych i zjazdem mistrzyni Jagny Marczułajtis. Regulamin zawodów i program całej imprezy dostępny jest na stronie internetowej www.witow-ski.pl, natomiast zapisy do zawodów przyjmujowane są pod nr tel.: (018) 207 13 30 bądź w dniu zawodów (14.12.2008 r.) w godz. 10.00-11.30. Po zakończeniu zawodów o Puchar Witowa - darmowa jazda na stoku. źródło: Tygodnik Podhalański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzeku Napisano 8 Grudzień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2008 to ja widac mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2009 Byłem w Witowie potrenować trochę przed zjazdem na krechę (wiadomo skąd;)) - wieczorna "ścigaczka" całkiem fajna. Ale nie o tym chciałem... Zrobili tam poważny snowpark - można wykonać z jednego najazdu trzy duże skoki. A oto cytat ze stronki, który fanom free powie więcej. "Jeden z największych Snowparków w Polsce już otwarty. Przy kolei krzesełkowej stanęły następujące elementy snowparku: bramka poręcz, poręcz spadowa (z obiciem), poręcz prosta (z obiciem), poręcz prosta - box x2, poręcz spadowa - box, poręcz prosta, box. Dodatkowo w snowparku znajdują się dwa rzędy skoczni, na których są po dwa wybicia. Skocznie mają od 3 m płaskiego do 8 m płaskiego, czyli długość lotów może wynieść od 5, do nawet 15 m!" Wygląda to imponująco, a chłopaki, którzy tam latali fajne tricki pokazywali. Każdy se może wjechać, ja jednak na razie trenowałem zjazd, więc skoki później:D galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi