dareklewandowski Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Dla dzieci, dla dorosłych. Do wyboru do koloru. W dodatku zupełnie za darmo. Chodzi o narty i nietypowy pomysł, na jaki wpadł ksiądz Jan Byrt ze Szczyrku. Zbiera używany sprzęt narciarski od tych, którym już nie jest potrzebny i rozdaje tym, którzy marzą o szusowaniu po stokach, a ich na to nie stać. - Kochani nie sprzedajemy tylko rozdajemy! - krzyczy ksiądz Jan do wszystkich ciekawych, którzy podchodzą do sportowego "stoiska" przed parafią w Szczyrku. Tu jest wszystko: narty, narciarskie buty i kijki. - Czasem nawet sanki - mówi ksiądz Byrt. Ksiądz jest z parafii ewangelicko-augsburskiej;)Brawo!! -info za tvn24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Dla dzieci, dla dorosłych. Do wyboru do koloru. W dodatku zupełnie za darmo. Chodzi o narty i nietypowy pomysł, na jaki wpadł ksiądz Jan Byrt ze Szczyrku. Zbiera używany sprzęt narciarski od tych, którym już nie jest potrzebny i rozdaje tym, którzy marzą o szusowaniu po stokach, a ich na to nie stać. - Kochani nie sprzedajemy tylko rozdajemy! - krzyczy ksiądz Jan do wszystkich ciekawych, którzy podchodzą do sportowego "stoiska" przed parafią w Szczyrku. Tu jest wszystko: narty, narciarskie buty i kijki. - Czasem nawet sanki - mówi ksiądz Byrt. Ksiądz jest z parafii ewangelicko-augsburskiej;)Brawo!! -info za tvn24 ale przecież to się dzieje od lat... narty stoją wbite w śnieg na parkingu przed kościołem... Właściwie nie pamiętam zimy, żeby ich tam nie było... I nawet większość par wraca na miejsce po wypożyczeniu... Zresztą ten ksiądz ma więcej ciekawych pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Szkoda że teraz karnety w Polsce bywają droższe niż taki bardzo stary sprzęt. Ja mam na strychu prawie 2metrowe Rossignole 9S To był chyba ostatni model przed pojawieniem się nart taliowanych. Nie wiem czy ktoś by się odważył pożyczyć takie dechy. Nie ma to jak 2 metrowa slalomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Tak mi się zdawało,że kiedyś o tym słyszałem,ale nie byłem pewny czy o tego chodzi.Ale akcję oceniam jak najbardziej pozytywnie:)Ponoć sprowadza też używane narty z Austri z podobnych zbiórek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Szkoda że teraz karnety w Polsce bywają droższe niż taki bardzo stary sprzęt. Ja mam na strychu prawie 2metrowe Rossignole 9S To był chyba ostatni model przed pojawieniem się nart taliowanych. Nie wiem czy ktoś by się odważył pożyczyć takie dechy. Nie ma to jak 2 metrowa slalomka Są kolekcjonerzy,a i do wystroju pomieszczeń w knajpach,zajazdach,pensjonatach potrzebują starych desek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Tak mi się zdawało,że kiedyś o tym słyszałem,ale nie byłem pewny czy o tego chodzi.Ale akcję oceniam jak najbardziej pozytywnie:)Ponoć sprowadza też używane narty z Austri z podobnych zbiórek o ile mnie pamięć nie myli, to ma to coś wspólnego z Austrią, Niemcami, fundacją i sprowadzaniem używanych nart... Jeszcze ze 2 lata temu pamiętam głównie powbijane ołówki ... może teraz są już taliowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 7 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ohh Darku dobry news tylko wydaje mi sie że jeszcze na starym forum ale coś o tym było ale mniejsza o to szczytny cel to można powtórzyć! A swoją drogą to nie jest ten księdzu co w MP księdzy startuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2009 Ohh Darku dobry news tylko wydaje mi sie że jeszcze na starym forum ale coś o tym było ale mniejsza o to szczytny cel to można powtórzyć! A swoją drogą to nie jest ten księdzu co w MP księdzy startuje ?? Oh Homek,WOŚP też jest co roku,a zawsze się o tym trąbi.Takie akcje trzeba zawsze nagłaśniać,nic nie zaszkodzi a innym pomoże:) Pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 8 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2009 Oh Homek,WOŚP też jest co roku,a zawsze się o tym trąbi.Takie akcje trzeba zawsze nagłaśniać,nic nie zaszkodzi a innym pomoże:) Pozdrowienia:) Dokładnie, ja np o tym nie słyszałem a mam jakieś 2 stare pary (taliowane już co prawda) więc może porzucę do szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi