Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Podziel się nartami

Rekomendowane odpowiedzi

Dla dzieci, dla dorosłych. Do wyboru do koloru. W dodatku zupełnie za darmo. Chodzi o narty i nietypowy pomysł, na jaki wpadł ksiądz Jan Byrt ze Szczyrku. Zbiera używany sprzęt narciarski od tych, którym już nie jest potrzebny i rozdaje tym, którzy marzą o szusowaniu po stokach, a ich na to nie stać.

- Kochani nie sprzedajemy tylko rozdajemy! - krzyczy ksiądz Jan do wszystkich ciekawych, którzy podchodzą do sportowego "stoiska" przed parafią w Szczyrku. Tu jest wszystko: narty, narciarskie buty i kijki. - Czasem nawet sanki - mówi ksiądz Byrt.

Ksiądz jest z parafii ewangelicko-augsburskiej;)Brawo!!

-info za tvn24

Dla dzieci, dla dorosłych. Do wyboru do koloru. W dodatku zupełnie za darmo. Chodzi o narty i nietypowy pomysł, na jaki wpadł ksiądz Jan Byrt ze Szczyrku. Zbiera używany sprzęt narciarski od tych, którym już nie jest potrzebny i rozdaje tym, którzy marzą o szusowaniu po stokach, a ich na to nie stać.

- Kochani nie sprzedajemy tylko rozdajemy! - krzyczy ksiądz Jan do wszystkich ciekawych, którzy podchodzą do sportowego "stoiska" przed parafią w Szczyrku. Tu jest wszystko: narty, narciarskie buty i kijki. - Czasem nawet sanki - mówi ksiądz Byrt.

Ksiądz jest z parafii ewangelicko-augsburskiej;)Brawo!!

-info za tvn24

ale przecież to się dzieje od lat... narty stoją wbite w śnieg na parkingu przed kościołem... Właściwie nie pamiętam zimy, żeby ich tam nie było... I nawet większość par wraca na miejsce :D po wypożyczeniu...

Zresztą ten ksiądz ma więcej ciekawych pomysłów...

Szkoda że teraz karnety w Polsce bywają droższe niż taki bardzo stary sprzęt. :mad:

Ja mam na strychu prawie 2metrowe Rossignole 9S :D To był chyba ostatni model przed pojawieniem się nart taliowanych. Nie wiem czy ktoś by się odważył pożyczyć takie dechy. Nie ma to jak 2 metrowa slalomka :D

Szkoda że teraz karnety w Polsce bywają droższe niż taki bardzo stary sprzęt. :mad:

Ja mam na strychu prawie 2metrowe Rossignole 9S :D To był chyba ostatni model przed pojawieniem się nart taliowanych. Nie wiem czy ktoś by się odważył pożyczyć takie dechy. Nie ma to jak 2 metrowa slalomka :D

Są kolekcjonerzy,a i do wystroju pomieszczeń w knajpach,zajazdach,pensjonatach potrzebują starych desek;)

Tak mi się zdawało,że kiedyś o tym słyszałem,ale nie byłem pewny czy o tego chodzi.Ale akcję oceniam jak najbardziej pozytywnie:)Ponoć sprowadza też używane narty z Austri z podobnych zbiórek

o ile mnie pamięć nie myli, to ma to coś wspólnego z Austrią, Niemcami, fundacją i sprowadzaniem używanych nart... Jeszcze ze 2 lata temu pamiętam głównie powbijane ołówki :D... może teraz są już taliowane :)

Ohh Darku :D dobry news tylko wydaje mi sie że jeszcze na starym forum ale coś o tym było ale mniejsza o to ;) szczytny cel to można powtórzyć!

A swoją drogą to nie jest ten księdzu co w MP księdzy startuje :D ??

Oh Homek,WOŚP też jest co roku,a zawsze się o tym trąbi.Takie akcje trzeba zawsze nagłaśniać,nic nie zaszkodzi a innym pomoże:)

Pozdrowienia:)

Oh Homek,WOŚP też jest co roku,a zawsze się o tym trąbi.Takie akcje trzeba zawsze nagłaśniać,nic nie zaszkodzi a innym pomoże:)

Pozdrowienia:)

Dokładnie, ja np o tym nie słyszałem a mam jakieś 2 stare pary (taliowane już co prawda) więc może porzucę do szczyrku