goomiss Napisano 5 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2003 Witam wszystkich! Na nartach jezdze od 3 lat, ale zawsze na tych "klasycznych". Teraz doszedlem do wniosku, ze czas na taliowane. Zastanaiwam sie nad zakupem Salomonow Verse 7 z wiazaniami C610. Powiedzcie prosze, czy to dobry wybor, czy moze pomyslec nad czyms innym (w cenie do 1400zl). Niechcialbym za 2-3 lata stanac przed problemem kupna nowych nart. Prosze uzasadnijcie swoja odpowiedz. Z gory dziekuje za wszystkie rady i jeszcze raz pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limpdurst Napisano 5 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2003 Pierwsze narty Taliowane? Jak juz taliowane to taliowane. Najlepiej jazdy carv uczyc sie na jak najbardziej taliowanych nartach. Najszybsze postepy. Wbrew temu co twierdza niektorzy wcale fun-carvy czy slalom-carvy nie sa ekstremalnie ciezkie trudne i niemozliwe do opanowania. Do 1400 to ciezko ale np Elany HCX by sie nadaly. I do tego jak najkrotsze. Tak 150-155 cm wiecej nie ma sensu bo do takich nart potrzeba wiecej sily. To jest moje zdanie. pozdrawiam PS. zeby sie przezucic w pare dni na nowa technike przydalby sioe tez dobry instruktor w innym przypadku proces ten moze trwac pare razy dluzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raksa Napisano 5 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2003 Pierwsze narty hmmmmm nartki siem niszcza za 3lata to chyba kazde trzeba wymienic szczegolnie jesli chodzi o carvery...krawedzie siem niszcza zdeka...ale no nie wiem ja bym w tej cenie nart na az tak dlugi okres nie szukala ale ja sie nie znam w3 sumie wiec sie nie sugeruj!!!! pozdrofka i zycze dobrych wyborow raksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryżli Napisano 5 Grudzień 2003 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2003 Pierwsze narty-ALE HECA WIESZ JA MAM TEŻ DYLEMAT CO DO TYCH NARTEK-NIE WIEM JAK SIE SPRAWUJĄ ANI DO JAKIEJ JAZDY SŁUŻĄ ALE ŻE WYGRAŁEM JE Z TYMI WIĄZANIAMI WCZORAJ NA KONFERENCJI NARCIARSKIEJ INTERESUJE MNIE ODPOWIEDZ NA TO SAMO PYTANIE. NARTKI STOJĄ ZA DRZWIAMI W POKOJU JESZCZE NIE ROZDZIEWICZONE A JA JESTEM GŁODNY JAZDY TYLE ŻE ZAWSZE OSTRO JEŻDZIŁEM I MYŚLAŁEM SOBIE SPRAWIĆ JAKIEŚ UŻYWKI ALE RC4 CZY OVERSIZY 9 A TERA ?????? WIESZ CO W RAZIE CZEGO :[email protected] A NA GADU-GADU KSYWA: GRYŻLI ( KRAKÓW) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goomiss Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2003 Pierwsze narty - wiazania salomona Wlasnie przeczytalem kilka postow dalej ze sa probelmy z wiazaniami salomona - post eqiupe (plyta przednia ma luzy i sie rusza). Jesli jezdzicie z wiazaniami salomona, powiedzcie co o tym sadzicie. heh czy to "standart" czy moze wypadek przy pracy salomona. Dzieki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi