kajeran Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Witam, mam możliwośc kupna butów jak w temacie. Proszę o radę, które wybrać? Które są lepsze i jakie są między nimi różnice? Linki: 1.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2189 2.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2190 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Witam, mam możliwośc kupna butów jak w temacie. Proszę o radę, które wybrać? Które są lepsze i jakie są między nimi różnice? Linki: 1.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2189 2.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2190 Pozdrawiam ... troche dziwne pytanie, co to znaczy lepsze? dla kazdego co innego jest lepsze (w szczegolnosci jezeli chodzi o buty), cechy obu modeli sa dosyc dobrze opisane w podanych przez Ciebie linkach. Czy oczekujesz ze ktos powie, w jednych i drugich jezdzilem, jedne sa super a drugie do d... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 28 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Może nie znajdę kogoś kto jezdził na jednych i drugich, ale może ktoś wie jakie są miedzy nimi różnice, bo jedne i drugie mają tą samą twardośc i producent na pewno miał jakis cel wprowadzając do sprzedaży te 2 buty o takiej samej twardości. Zauważyłem jedno, że te Worldcup 160 polecane sa do Omeglassów, a te Super Comp do Course WC. Może ktoś również wie czy one są wiązane czy nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Może nie znajdę kogoś kto jezdził na jednych i drugich, ale może ktoś wie jakie są miedzy nimi różnice, bo jedne i drugie mają tą samą twardośc i producent na pewno miał jakis cel wprowadzając do sprzedaży te 2 buty o takiej samej twardości. Zauważyłem jedno, że te Worldcup 160 polecane sa do Omeglassów, a te Super Comp do Course WC. Może ktoś również wie czy one są wiązane czy nie.. ... moze cos pokreciles w tych linkach bo pierwszy jest do Lange WORLD CUP flex 160 a drugi do Lange SUPER COMP WC FIT o flexie 140 a wiec twardosc jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 29 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 Ja nie pokręciłem, ale Ty tak. Buty o twardości 140 to lange super comp HP Fit, a ja podałem model wyższy WC FIT. Tam jest błąd w opisie, ale na dole jest tabela i tam pisze jaką mają twardość - sprawdz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 roznica w twardosci jest w tych butach. Szerokosc wkladki taka sama w obu - 92mm. Oba sznurowane sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 29 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 Jak jest różnica w twardości to jaki flex mają Super Comp'y WC i HP ? Wedługo opisu to Super Comp WC-160, a HP-140. To jak w końcu jest z tymi butami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 Lange World Cup ma 160 flex, szerokosc 92mm Super Comp WC ma 140 flex, szerokosc 92mm Super Comp HP ma 140 flex, szerokosc 97mm Tak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 30 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Które Bobic poleciłbyś? Buty będą uzywane głównie do zawodów ale także do normalnej jazdy i do treningu. Róznica w twardości nie jest wielka i nie wiem które wybrać. Dodam że przymierzałem Lange Worldcup 150 z sezonu 07/08 Crazy Blue i nie wydawały się jakieś bardzo twarde (miękki język), ale trzymanie stopy wokół kostki i łydki było ok. tylko przestrzeń wokół palców jest jakaś duża, np. w Atomicach Rt ti po zapieciu pierwszej klamry palce są "trzymane" przez buta, a w tych WC150 tego nie ma, poprostu jest wrażenie jakby były za duże. Mam nadzieje że w tych WC 160 i Super Comp WC nie ma tego. Czytałem nieco o nich i dowiedziałem się o "nosie rekina", dzięki czemu lepiej trzymają w obszarze palców. Czy to jest tylko taki chwyt marketingowy czy rzeczywiście ma to sens? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Super Comp bym polecil. But w ogole bardzo dobrze trzyma, a nos rekina dodaje butowi bardziej agresywny styl. Zauwaz, ze w PS nikt nie ma nosa rekina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 30 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Napisałeś :Zauwaz, ze w PS nikt nie ma nosa rekina nie wiem czy dobrze zrozumiałem, nosa rekina nie ma nikt w Langach czy chodzi ci o pozostałe marki produkujące buty? Jeszcze jedno, większośc ludzi których pytałem o te langi polecało właśnie te Super Comp. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Mowie tylko o Lange. Buty z PS - nie maja certyfikatu ISO, nie maja nosa rekina i innych jeszcze rzeczy. A ludzie doradzaja Super Compa o twardosci 140, bo jest bardziej ludzki. No i da sie w nim wytrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Mowie tylko o Lange. Buty z PS - nie maja certyfikatu ISO, nie maja nosa rekina i innych jeszcze rzeczy. ... no bo w pucharze swiata jezdza chyba na modelu R2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 30 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Właśnie boję się żeby nie był za miękki, bo tak jak wcześniej pisałem przymierzałem Lange Worldcup 150 07/08 i wydawały się miększe od moich Atomic RT Ti (130flex), a te WC160 nie są duża twardsze (teoretycznie-nie mierzyłem). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Nie no k...wa chlopie.... za miekkie ? To nie Tecnica, Fischer, itp... Jarek, to nie jest model R2006. To jest nowszy model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 30 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Na serio. Przymierzałem te Lange WC 150 w takich samych warunkach co Atomici i na serio wydawał mi sie miększy tzn. język w langach był miększy i po jego zapięciu (buta) był bardziej podatny na naciskanie piszczelem na języki. W Atomicach mam tak,że jak je pozapinam to skorupa bardzo słabo się ugina, wydają się sztywniejsze, nie wiem dlaczego tak jest przecież flex 150 to już nie ma żartów, a tu masz...Faktem jest że trzymanie stopy w Langach jest super i sa wyzsze od Atomiców, lecz twardszy język to lepsze czucie nart i sterowanie nimi (przekazywanie siły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 (edytowane) Nie no k...wa chlopie.... za miekkie ? To nie Tecnica, Fischer, itp... ... chyba cos w tym jest, czy nie bylo tak czasem ze 150 to byla tylko nazwa a twardosci byly oznaczane ZA/ZA - ZB/ZB - ZC/ZC ??? Jarek, to nie jest model R2006. To jest nowszy model: No widze, ma cos tam z tylu na cholewce. A to co na ten rok jest w racing program i nazywa sie WORLDCUP RP to to samo co R2006 ? Mnie by interesowalo zeby zobaczyc tego buta bez rzepa (czy jest wyciecie na cholewce). Czy w Fan Sporcie beda miec takiego buta do przymiarki? bo jakby pasowal to moze w przyszlym roku bede chcial zamowic. Edytowane 30 Październik 2009 przez jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Tak, buty Lange, te prawdziwe zawodnicze maja oznaczenia ZA, ZB, ZC. ZA najmiekszy, itd... Z butami, to radzilbym poczekac Ci do nast. sezonu Fan Sport nie bedzie mial takich butow w ofercie - zaden sklep w Polsce nie bedzie mial. Ale zawsze jak pogadasz z Ala badz Michalem, moga zamowic takiego buta, o ile mamy rozmiarowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 31 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Znalazłem te oznaczenia twardości buta: ZJ 90-100 ZA 120 ZB 140 ZC 160 ZI 160 + Zastanawiam się czy te Super Compy WC które mają oznaczenie ZB-140 będą twardsz od tych starych (07/08) WC150? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 To sa stare oznaczenia, gdyz w tym sezonie ZJ to jest 110. Pozostale mniej wiecej sie zgadzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi