Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Lange Super comp WC czy Worldcup ZC ?

kajeran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam możliwośc kupna butów jak w temacie. Proszę o radę, które wybrać? Które są lepsze i jakie są między nimi różnice? Linki:

1.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2189

2.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2190

Pozdrawiam

Witam, mam możliwośc kupna butów jak w temacie. Proszę o radę, które wybrać? Które są lepsze i jakie są między nimi różnice? Linki:

1.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2189

2.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=2478&id_modelu=2190

Pozdrawiam

... troche dziwne pytanie, co to znaczy lepsze? dla kazdego co innego jest lepsze (w szczegolnosci jezeli chodzi o buty), cechy obu modeli sa dosyc dobrze opisane w podanych przez Ciebie linkach.

Czy oczekujesz ze ktos powie, w jednych i drugich jezdzilem, jedne sa super a drugie do d... ?

Może nie znajdę kogoś kto jezdził na jednych i drugich, ale może ktoś wie jakie są miedzy nimi różnice, bo jedne i drugie mają tą samą twardośc i producent na pewno miał jakis cel wprowadzając do sprzedaży te 2 buty o takiej samej twardości. Zauważyłem jedno, że te Worldcup 160 polecane sa do Omeglassów, a te Super Comp do Course WC. Może ktoś również wie czy one są wiązane czy nie..

Może nie znajdę kogoś kto jezdził na jednych i drugich, ale może ktoś wie jakie są miedzy nimi różnice, bo jedne i drugie mają tą samą twardośc i producent na pewno miał jakis cel wprowadzając do sprzedaży te 2 buty o takiej samej twardości. Zauważyłem jedno, że te Worldcup 160 polecane sa do Omeglassów, a te Super Comp do Course WC. Może ktoś również wie czy one są wiązane czy nie..

... moze cos pokreciles w tych linkach bo pierwszy jest do Lange WORLD CUP flex 160 a drugi do Lange SUPER COMP WC FIT o flexie 140 a wiec twardosc jest inna.

Które Bobic poleciłbyś? Buty będą uzywane głównie do zawodów ale także do normalnej jazdy i do treningu. Róznica w twardości nie jest wielka i nie wiem które wybrać. Dodam że przymierzałem Lange Worldcup 150 z sezonu 07/08 Crazy Blue i nie wydawały się jakieś bardzo twarde (miękki język), ale trzymanie stopy wokół kostki i łydki było ok. tylko przestrzeń wokół palców jest jakaś duża, np. w Atomicach Rt ti po zapieciu pierwszej klamry palce są "trzymane" przez buta, a w tych WC150 tego nie ma, poprostu jest wrażenie jakby były za duże. Mam nadzieje że w tych WC 160 i Super Comp WC nie ma tego. Czytałem nieco o nich i dowiedziałem się o "nosie rekina", dzięki czemu lepiej trzymają w obszarze palców. Czy to jest tylko taki chwyt marketingowy czy rzeczywiście ma to sens? Pzdr

Mowie tylko o Lange.

Buty z PS - nie maja certyfikatu ISO, nie maja nosa rekina i innych jeszcze rzeczy.

A ludzie doradzaja Super Compa o twardosci 140, bo jest bardziej ludzki. No i da sie w nim wytrzymac :D

Na serio. Przymierzałem te Lange WC 150 w takich samych warunkach co Atomici i na serio wydawał mi sie miększy tzn. język w langach był miększy i po jego zapięciu (buta) był bardziej podatny na naciskanie piszczelem na języki. W Atomicach mam tak,że jak je pozapinam to skorupa bardzo słabo się ugina, wydają się sztywniejsze, nie wiem dlaczego tak jest przecież flex 150 to już nie ma żartów, a tu masz...Faktem jest że trzymanie stopy w Langach jest super i sa wyzsze od Atomiców, lecz twardszy język to lepsze czucie nart i sterowanie nimi (przekazywanie siły).

Nie no k...wa chlopie.... za miekkie ?

To nie Tecnica, Fischer, itp... :D

... chyba cos w tym jest, czy nie bylo tak czasem ze 150 to byla tylko nazwa a twardosci byly oznaczane ZA/ZA - ZB/ZB - ZC/ZC ???

Jarek, to nie jest model R2006. To jest nowszy model:

No widze, ma cos tam z tylu na cholewce. A to co na ten rok jest w racing program i nazywa sie WORLDCUP RP to to samo co R2006 ? Mnie by interesowalo zeby zobaczyc tego buta bez rzepa (czy jest wyciecie na cholewce).

Czy w Fan Sporcie beda miec takiego buta do przymiarki? bo jakby pasowal to moze w przyszlym roku bede chcial zamowic.

Edytowane przez jarek

Tak, buty Lange, te prawdziwe zawodnicze maja oznaczenia ZA, ZB, ZC.

ZA najmiekszy, itd...

Z butami, to radzilbym poczekac Ci do nast. sezonu ;)

Fan Sport nie bedzie mial takich butow w ofercie - zaden sklep w Polsce nie bedzie mial.

Ale zawsze jak pogadasz z Ala badz Michalem, moga zamowic takiego buta, o ile mamy rozmiarowke ;)