mot263 Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Witam. Mam 190cm wzrostu 87 kg, jestem osobą początkującą w skali nr3. I mam pytanie odnośnie butów jaki flex będzie najbardziej optymalny dla mnie? Mam do wyboru buty: jedne z flexem 65, drugie z flexem 85. Skłaniam sie ku tym pierwszym...Które z nich będą lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 będą lepsze te 2 choć i tak wydaje mi się ze powinny być z flexem ok 90 ale jeżeli masz wybierać z tych 2 to te drugie z flex 85 wazysz 87 kg stąd te 2 powinny byc bardziej odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paaatyyyk Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Ten temat może Ci równiez pomóc - http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=9794&highlight=flex&page=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 A czy wybór butów z tym mniejszym flexem 65 będzie powodował jakiś dyskomfort podczas użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 będa się bardziej gieły bo jesteś ciezki co będzie powodowało ze przez to ze bardziej się będzie but uginał więcej siły w ugięcie narty włożysz po 2 nie będziesz tak czuł narty jak w twardszym bucie, powinienes mieć ten but w granicach flex 80-90 i będzie naprawde dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Mam jeszcze jedno pytanko. Czy to jest prawidłowe, że wiązania ZIP AXIUM 100 muszą być ustawione na 381mm, gdy długość buta wynosci 349mm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 raczej na długośc buta bo jak będą za krótkie to przeciez Ci sie but nie zmieści:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 No tak. Ale jeżeli ustawie na długość buta to but w ogóle się nie mieści w wiązanie. Dopiero prawidłowo jest zamocowany przy 381mm na wiązaniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 a jakie masz te wiązania rentalowe czy musisz srubokrętem się bawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 śrubokrętem wiązania: ZIP AXIUM 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 rozkręć ustaw buta tak by ta biała kreska na narcie z boku stanowiąca o środku narty była w lini prostej z kreską która widnieje na bucie( z boku powinna być wytłoczenie bądz narysowana ) i wtedy ustaw zgodnie z tym by but był zgodnie ustawiony z tą kreską i skręc tak zeby pasowało- bo musi pasowac i byc ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Zostawię już tak jak jest, po za tym tam tylko się przesuwa wiązanie w jedną stronę niby nowość te wiązania. A i buty kupiłem te twardsze salomony, na razie wydają się na prawdę twarde zobaczymy jak na stoku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 sprawdz tylko czy jest dobrze ustawione ( te 2 linie) bo jak tak to wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi