dareklewandowski Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Włoski alpejczyk Giorgio Rocca postanowił zakończyć przedwcześnie karierę, po tym jak w piątkowym treningu w Domobianca doznał kontuzji pachwiny.34-letni Rocca, dwukrotny brązowy medalista mistrzostw świata w 2003 w St.Moritz i 2005 roku w Bormio w slalomie zamierzał wziąć rozbrat z czynnym uprawianiem sportu po 21. Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w Vancouver. - Chciałem zakończyć przygodę narciarską w innych okolicznościach. Ale takie jest życie - powiedział Włoch, który w karierze wygrał jedenaście imprez zaliczanych do klasyfikacji Pucharu Świata. W sezonie 2005/2006 przypadła mu mała Kryształowa Kula za zwycięstwo w slalomie. Natomiast najlepszym rezultatem w igrzyskach olimpijskich było piąte miejsce w kombinacji w Turynie w 2006 roku. za sportowefakty.pl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2010 Czytałem coś po niemiecku na ten temat, ale mówię sobie niemożliwe, a jednak. Były długie okresy, kiedy Giorgio dominował w slalomie. Jego piękna jazda, rytm, czucie głębokie długo pozostaną mi w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 11 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2010 (edytowane) Mi pozostanie w pamieci też jego mina po wywrotce podczas slalomu igrzysk w Turynie... :eek: jego rodacy powiesili mu złoty medal na szyi jeszcze przed zawodami bo miał wtedy sezon konia. Mimo że jego czasy świetnosci już za nami, to i tak wielka strata dla pucharowego slalomu jego spokój i opanowanie... ehh [YOUTUBE]F5RAmajOq6M[/YOUTUBE] Edytowane 11 Styczeń 2010 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi