itsluke Napisano 15 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2010 Witam, mam wybrałem już narty, na jakich chcę jeździć: tak mnie więcej - ponieważ potrzebuję porady pomiędzy trzema modelami, głównie dwoma ale trzeci też dodałem. Rossignol Z1.0 Oversize z sezonu 2009/2010, nowe za 1100zł Rossignol X FIGHT 2 Oversize z sezonu 2008/2009, nowe za 1550zł lub ewentualnie Rossignol X FIGHT 4 z sezonu 2008/2009, nowe za 1000zł Wzrost: 176cm Waga: 57kg Mam za sobą 6 sezonów Proszę o porady, dziękuję bardzo i pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2010 Witam, mam wybrałem już narty, na jakich chcę jeździć: tak mnie więcej - ponieważ potrzebuję porady pomiędzy trzema modelami, głównie dwoma ale trzeci też dodałem. Rossignol Z1.0 Oversize z sezonu 2009/2010, nowe za 1100zł Rossignol X FIGHT 2 Oversize z sezonu 2008/2009, nowe za 1550zł lub ewentualnie Rossignol X FIGHT 4 z sezonu 2008/2009, nowe za 1000zł Wzrost: 176cm Waga: 57kg Mam za sobą 6 sezonów Proszę o porady, dziękuję bardzo i pozdrawiam, Łukasz a w skali forumowej ile sobie dajesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2010 a w skali forumowej ile sobie dajesz?? nie moglem swojego edytować więć ja bym brał te xfight 2 w 165cm napisz coś więcej ten poziom w forumowej skali to najważniejsze i jaki skręt i jaką jazde preferujesz bo po nartach wychodzi ze hmm każdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2010 Swój poziom określam na 7, aczkolwiek miałem dwuletnią przerwę od jazdy czyli może być inaczej (zmiana środka ciężkości, wzrost, waga). Co do sytlu, nie wyrobiłem sobie swojego ulubionego. Czasem lubie slalom, czasem ostry carving, napewno prędkość, potrzebuję coś uniwersalnego. Nie jestem pewien czego dokladnie chcę. Te X Fight 2 najbardziej do mnie przemawiają, aczkolwiek na sprzęcie nie znam się zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawko Napisano 15 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2010 (edytowane) zenith oversize 3, teraz chyba kosztują coś około 1300 zł z tego sezonu w Decathlonie http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test2009&kategoria_testu=Allround%20m%EA%BFczy%BCni&sezon=09/10&id_testu=552 Edytowane 15 Styczeń 2010 przez pawko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 A jeśli chodzi o te trzy modele, które podałem? Który jest waszym zdaniem najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 16 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 jak dla mnie te xfighty są niezłe:) xfight 2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 16 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 A ja bym wybrał Rossingol X Fight 4:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 Hmm rozumiem, a czy moglibyście powiedzieć coś więcej o tych nartach? W czym które są lepsze itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 16 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 Hmm rozumiem, a czy moglibyście powiedzieć coś więcej o tych nartach? W czym które są lepsze itp? o parametrach technicznych tych nart-to już pewnie czytałeś,jak nie to wyczytasz w prezentacji sprzętu.Jak dla mnie to przy 7 -Zenith 1,0 to juz nie wypada,jak już to 6/ale tu chyba blokada finansowa:p/.grupa fight-pseudocross,Fight2-niby slalomka;),to chyba nie bardzo do cross;)Dlatego ja wybrałbym Fight 4-jest bardziej uniwersalna i komfortowa i jak już bardziej pasuje pod cross,niż pozostałe z 66 mm pod butem/slalomka:rolleyes:/ i też wybrałbym Fight4,żeby się nie okazało,że ta przerwa byla za dluga;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2010 Rozumiem... x-fight 2 wydają się naprawde fajne ale właśnie są tak jakby slalomowe. Jak z poziomem czwórek? Chciałbym znaleźć nowe trójki do kupienia bo chyba są lepsze od 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 . Jak z poziomem czwórek? ... To zależy od Ciebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 W sumie racja... zależy od tego ile będę w stanie z narty wyciągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 ambitnie podchodząc do tematu te 4 wystarczą na znacznie dłuzej a widze raczej na laurach nie chcesz siedziec wiec odpowiedz jest jasna:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 W jakim sensie wystarczą na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 W jakim sensie wystarczą na dłużej? :D;)Bugi miał na myśli,że średniozaawansowny i doświadczony narciarz będzie potrafił się zadowolić:pAle jak ambitnie podejmiesz temat,to co roku będziesz chcial wymienić sprzęt;):D,tak to już jest:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 Te narty przewiduję na przynajmniej dwa sezony... chociaz ja jestem z tych, co wolą mieć nowy sprzęt na nowy sezon. Hmm... a więc. Jak byście porównali 2 i 4? Wiadomo 2 bardziej zbliżone do SL, mniejszy promień skrętu. Jak to sie odbije na jeździe? Jak prędkość, dynamika, zwrotność i ogólnie sama jazda? Jakbyście dokładnie porównali te narty. Sorry, że zadaje tyle pytań, ale zawsze tak mam zanim coś kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 Te narty przewiduję na przynajmniej dwa sezony... chociaz ja jestem z tych, co wolą mieć nowy sprzęt na nowy sezon. Hmm... a więc. Jak byście porównali 2 i 4? Wiadomo 2 bardziej zbliżone do SL, mniejszy promień skrętu. Jak to sie odbije na jeździe? Jak prędkość, dynamika, zwrotność i ogólnie sama jazda? Jakbyście dokładnie porównali te narty. Sorry, że zadaje tyle pytań, ale zawsze tak mam zanim coś kupię. Ja nie pakowałbym się w nartę,która przypomina slalomkę-jeśli to ma być Twoja jedyna para nart;)jest pewnie zwinna,dynamiczna w krotkim skręcie,ale na przygotowanej trasie:p-a My nie jesteśmy zawodnikami z PŚ i nie zawsze możemy liczyc na takie warunki/nawet w Alpach/.W tym przypadku wolę wybrać coś uniwersalnego,może mniej agresywną i dynamiczną nartę,ale która potrafi zadowolić w każdych warunkach śniegowych:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 17 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 :D;)Bugi miał na myśli,że średniozaawansowny i doświadczony narciarz będzie potrafił się zadowolić:pAle jak ambitnie podejmiesz temat,to co roku będziesz chcial wymienić sprzęt;):D,tak to już jest:D dokladnie mi o to chodzilo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2010 Ja nie pakowałbym się w nartę,która przypomina slalomkę-jeśli to ma być Twoja jedyna para nart;)jest pewnie zwinna,dynamiczna w krotkim skręcie,ale na przygotowanej trasie:p-a My nie jesteśmy zawodnikami z PŚ i nie zawsze możemy liczyc na takie warunki/nawet w Alpach/.W tym przypadku wolę wybrać coś uniwersalnego,może mniej agresywną i dynamiczną nartę,ale która potrafi zadowolić w każdych warunkach śniegowych:rolleyes: I tu Darek ma rację przeważanie wygodniej jest jeździć skrętem średnim więc te 4 były by dla ciebie , ale i tu musisz wybrać bo są narciarze przedkładający krótszy slalomowy skręt i w tym wypadku 2 lepsze . Wybór należy do ciebie , najlepiej (nie najtaniej) mieć dwie pary nart (lub więcej coś szerszego na gorsze warunki) , ale do tego dojdziesz z czasem:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2010 Rozumiem, chyba zdecyduję się na tę czwórkę. Trójki niestety nie ma teraz dostępnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2010 te 4 po dłuższym namyśle uważam ze bąda najbardziej odpowiednie więc smiało mozesz sie brać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itsluke Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2010 Rozumiem, dziękuję bardzo wszystkim za pomoc Chyba zdecyduję się na czwórki. Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2010 grupa skionline życzy udanych zakupów i frajdy z jazdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi