bratPit Napisano 9 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) Witajcie, od niedawna jeżdżę i dotąd wypożyczałem różne buty, po lekturze poradników dot. zakupów tu na forum ostatnio nabyłem wspomniane Fischery jako jedyne z wielu mierzonych które idealnie trzymają piętę i łydkę, ale także wydawałoby się stopę. Pojeździłem na nich ok. 4 godzin i kicha wrażenie teraz mam takie że owszem, idealnie trzymają piętę, łydkę jednak pojawia się luz "na wysokość" począwszy od palców stopy do śródstopia. Co dziwne mierząc buty w sklepie miałem je na nogach około godziny i wręcz but odcisnął wzór materiału skarpety na goleniu i podbiciu, po jeździe również ciężko było wyciągnąć stopę z buta, wczoraj wyciągnąłem wkładkę wewnętrzną i jest jakieś 10mm większa od stopy czyli niby OK, wyciągnąłem cały botek i też wydaje się że zgodnie z tym co jest napisane tutaj http://www.skiforum.pl/showthread.php?t=15831&highlight=jakie+buty stopa w skorupie na jej wewnętrznej wkładce plastikowej ma luz jakieś 2,5 cm, podpowiedzcie coś proszę bo trochę jestem załamany wydaje się że problem to jakiś milimetr, dwa luzu na grubości stopy od palców do śródstopia, szukać innych wkładek? butów? dzięki za wszelkie pomysły i porady, brat EDIT: skorupa buta ma za dużą objętość na moją stopę, pozostaje podkładać wkładki itp, post do zamknięcia, dziękuję, Edytowane 10 Luty 2010 przez bratPit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi