eqiupe Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 (edytowane) Nie mogę nigdzie znaleźć czy w Nordica Doberman PRO EDT 130 jest ułożenie stóp tak jak w Fischerach lekko na zewnątrz (tzw. V) Szukam butów narciarskich i chcę przy okazji poprawić biomechanikę. Pozdrawiam! Szymek Edytowane 20 Październik 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mroszkie Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Nie, to są "proste" buty. NFS był stosowany w Aggressorach. Nordica wycofała się z NFS w linii zawodniczej wraz z zamknieciem linii Aggressorow. Przyczyną był overturning: zawodnicy nie muszą sztucznie zmniejszać sobie radiusa narty, a taki właśnie efekt daje NFS. Ta 130 EDT to fajny but. Jedyny problem że jest zimny - jak jest -20 na lodowcu to noga (przynajmniej moja) sie nie rozgrzewa, mimo ze normalnie nie mam problemow z krążeniem. Tak nawiasem sam kiedys sie napalilem na NFS i szybko zrezygnowalem. Ale to oczywiscie kwestia osobistych preferencji. Pozdro, Michal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 Jakoś mnie te Nordica nie przekonały kupiłem dziś http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_buty&id_grupy=3286&id_modelu=2983 Super wygodne zwłaszcza to nowe rozwiązanie z szerszą stopą Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi