zbylu Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Drodzy koledzy i koleżanki chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o tych właśnie nartkach http://allegro.pl/salomon-volant-power-wysokiej-klasy-stan-bdb-i1333466695.html CZYLI OGÓLNE POMOCNE OPINIE JEŚLI KTOŚ ZNA HISTORIĘ TEGO WŁAŚNIE MODELU(ROK PROD. ITP.) PRZEZNACZENIE ITD. Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Narty allmountain z Kolorado;) z wiązaniami Salomona,produkcja chyba z okresu 00/01,talia 106-73-95,promień przy 180 cm to 22m.Rdzeń drewniany,powierzchnia wierzchnia metal.Dosyć ciężkie,najlepiej sprawują się w mokrym,ciężkim śniegu.Jest jeszcze wersja "gold" i z wiązaniami 12 DIN.Opinie są różne,ale przeważają te negatywne. Tutaj masz takie wynalazki http://www.telemarktips.com/SkiReview99.html Więcej informacji musisz szukać na EpicSki;) Jak jesteś zainteresowany Volantem,tutaj masz nowsze propozycjehttp://www.top-narty.pl/volant/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aliko2 Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Narty Volant to jedne z najlepszych (najbardziej stabilnych i najlepiej trzymających na lodzie w tej grupie) nart na jakich jezdziłam. Wersje silver raczej narty do rekreacyjnej jazdy (waża tyle ile każde narty z tej klasy). Te z twojego linku to raczej zabytek, więc moim zdaniem szkoda zaprzątać sobie nim głowy. Wersja platinum (mim zdaniem najlepsza) to już pólka alround vip (skrętne, pewne w wirażach, doskonalne trzymające na lodzie), wersja white gold to odpowiednik slalomek (coś między sl a sc), wersja gold tylko w konkretnych dłogościach do długiego skrętu na dużych prędkościach. Narty raczej z wyzszej pólki cenowej. W linku od DarkaL mozna znalesc kilka egzemplarzy z poprzenich sezonów. Ważne: przy kupnie trzeba pytać o wiązania, najlepsze będą orginalne volant (to chyba salomon), jeśli chcieliby wcisnąc ci z wiązaniami atomica nie warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 ja posiadam Volant gravity. Narty sa ok i tak jak pisze darek narta jest cieższa od innych ale za to trzyma sie stoku i czujesz ja znakomicie.Jej wyglad też pezyciąga oko ale nie o to tu chodzi. Ja osobiście polecam. Komentarze negatywne naprawde to większość ale czy to jest potwierdzone praktyką. A za tą cene to myśle że nie masz sie co zastanawiac.Kup a potem opisz swoje wrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 aliko2 a co napiszesz o werski Gravity bo opisujesz "wszystkie kolory" ;)a kolor grafitowy ci umknoł.Ja tylko napisze ze jest ok.Z tej marki/narty jestem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aliko2 Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Karlik gravity nie znam, miałam na nogach tylko te co opisuję. Modele mniej więcej dwa lata wstecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 http://www.narty.pl/index.php?id=2447&tx_pbnartytestnart03_pi1%5BshowUid%5D=31&cHash=d6a5c2b085 na temat gravity 66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Zabytki do firmy nic nie mam ( teraz Atomic wygląd pod amerykanów , może konstrukcyjnie ciekawiej robione niż pianki Atomica ) szukaj nowszych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi