Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie wypożyczyć sprzęt narciarski?

konsument

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was,

Mogę wam powiedzieć gdzie napewno nie wypożyczyć sprzętu narciarskiego... Nie róbcie tego w Active Sport na ul.Wiertniczej 163 w Warszawie.

wypożyczyłem sprzęt za 600zł na 10dni i po trzech dniach odałem jedną parę nart bo ich nie uziąłem na wyjazd, niestety nie chcieli mi zwrócić różnicy, powiedzieli że mają to gdzieś i że to mój problem, włąściciel wolał przestawiać narty na zapleczu niż ze mną gadać na ten temat, dostałęm informację że współpracują z operatorem telefoni komórkowej i generalnie indywidualnego klienta to mają w..... szczerze nie polecam tej wypożyczalini i firmy, miejcie to na uwadze...

Pozdrawiam i przestrzegam

Nie wiem przed czym przestrzegasz?

Nie wiem czy to raczej nie trzeba by przestrzegać wypożyczalni przed Tobą:rolleyes:.

Opłata za wypożyczenie nart jest za czas, a nie fakt używania ich na stoku. Wypożyczając te narty godzisz się na takie, a nie inne warunki, a skoro te narty zabrałeś to masz za to zapłacić, weź pod uwagę że w czasie tych 3 dni mógł ktoś inny chcieć te narty pożyczyć i zapłacić za to pożyczenie, a nie mógł bo je zabrałeś. I co właściciel wypożyczalni ma ponosić straty z powodu Twoich nierozważnych decyzji- w imię czego niby:confused:.

Zdarza mi się pożyczać narty do testów na wyjazd i choć narty pożyczam nieraz na 10 dni to używam ich przez góra 7-8 dni i zawsze w serwisie negocjuję i przedstawiam jak sprawa wygląda i płacę za 7-8 dni, ale uzgadniam to zanim narty pożyczę, a nie po fakcie i jeszcze nie spotkałem się z odmową, czy to u Marcina Szafrańskiego, czy Romka Rajby(pozdrawiam obu:)).

Po prostu trzeba umieć, trzeba chcieć się dogadać, jaszcze raz powtórzę przed faktem, a nie po fakcie!

Sławku:)ale z tekstu wynika,że Kolega oddał jedną parę nart po 3dniach,czyli za 7 dni powinien otrzymać zwrot kosztów,no chyba,że w umowie było zawarte,ze w takim przypadku koszty pokrywa wypożyczający/klient/-tylko wtedy po co oddawać;)

No ale to trzeba było uzgodnić wcześniej czy tak można:rolleyes:.

A może był inny chętny na te narty i chciał je wypożyczyć też na 10 dni?

Tak czytam i czytam te dalsze komentarze, i włąsnie o to mi chodzi, że po trzech dniach oddałem sprzęt zpowrotem do wypożyczalni, biorąc pod uwagę że jeszcze na ten sam okres wziąłem też trochę innego sprzętu, i wypożyczalnia i tak i tak zarabia na mnie, to zwykła przyzwoitość tej firmy nakazywała by im zwrócenie mi różnicy o te skrócone 7z10dni wypożyczenia nart, a tu niestety było brak jakiejkolwiek przyzwoitości. Rozumiem kiedy biorę jedną rzecz, oddaje po 6dniach, kiedy do końca wypożyczenia zostało już niewiele czasu (4dni) i rządam zwrotu różnicy, ale tak nie było, wziąłem sprzęt w piątek, a w poniedziałek kiedy się zorientowałem sprzęt został zwrócony do wypożyczalni,(ważne jest też że termin wypożyczenia to 24.12-03.01), mieli jeszcze mnóstwo czasu na jego wypożyczenie.

Tak więc przestrzegam przed tym że ta Active Sport z ul.Wiertniczej 163wypożyczalnia nie jest miła i przeznaczona dla indywidualnych klientów bo interesuje ich tylko jak tu zarobić pare groszy i mają głęboko gdzieś klienta, a powinni o niego dbać.

Pozdrawiam

• 2 years later...

Ja polecam Ci lokal NA-KRECHE, dość kameralna wypożyczalnia nart i desek (z butami). Obsługa bardzo fajna, a kwestia godziny odbioru i wyboru sprzętu jest do dogadania. Ceny mają niskie, więc zdecydowanie bardziej opłacało mi się pożyczyć sprzęcik w Warszawie i zabrać go ze sobą do Krynicy niż szukać tam na miejscu. Lokal był kiedyś na Gocławiu, ale z tego co widziałem na stronie to przenieśli się na Grenadierów 2 B. Ich stronkahttp://www.na-kreche.pl