konsument Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Witam Was, Mogę wam powiedzieć gdzie napewno nie wypożyczyć sprzętu narciarskiego... Nie róbcie tego w Active Sport na ul.Wiertniczej 163 w Warszawie. wypożyczyłem sprzęt za 600zł na 10dni i po trzech dniach odałem jedną parę nart bo ich nie uziąłem na wyjazd, niestety nie chcieli mi zwrócić różnicy, powiedzieli że mają to gdzieś i że to mój problem, włąściciel wolał przestawiać narty na zapleczu niż ze mną gadać na ten temat, dostałęm informację że współpracują z operatorem telefoni komórkowej i generalnie indywidualnego klienta to mają w..... szczerze nie polecam tej wypożyczalini i firmy, miejcie to na uwadze... Pozdrawiam i przestrzegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Nie wiem przed czym przestrzegasz? Nie wiem czy to raczej nie trzeba by przestrzegać wypożyczalni przed Tobą. Opłata za wypożyczenie nart jest za czas, a nie fakt używania ich na stoku. Wypożyczając te narty godzisz się na takie, a nie inne warunki, a skoro te narty zabrałeś to masz za to zapłacić, weź pod uwagę że w czasie tych 3 dni mógł ktoś inny chcieć te narty pożyczyć i zapłacić za to pożyczenie, a nie mógł bo je zabrałeś. I co właściciel wypożyczalni ma ponosić straty z powodu Twoich nierozważnych decyzji- w imię czego niby:confused:. Zdarza mi się pożyczać narty do testów na wyjazd i choć narty pożyczam nieraz na 10 dni to używam ich przez góra 7-8 dni i zawsze w serwisie negocjuję i przedstawiam jak sprawa wygląda i płacę za 7-8 dni, ale uzgadniam to zanim narty pożyczę, a nie po fakcie i jeszcze nie spotkałem się z odmową, czy to u Marcina Szafrańskiego, czy Romka Rajby(pozdrawiam obu:)). Po prostu trzeba umieć, trzeba chcieć się dogadać, jaszcze raz powtórzę przed faktem, a nie po fakcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Sławku:)ale z tekstu wynika,że Kolega oddał jedną parę nart po 3dniach,czyli za 7 dni powinien otrzymać zwrot kosztów,no chyba,że w umowie było zawarte,ze w takim przypadku koszty pokrywa wypożyczający/klient/-tylko wtedy po co oddawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Sławku:)ale z tekstu wynika,że Kolega oddał jedną parę nart po 3dniach,czyli za 7 dni powinien otrzymać zwrot kosztów,no chyba,że w umowie było zawarte,ze w takim przypadku koszty pokrywa wypożyczający/klient/-tylko wtedy po co oddawać No ale to trzeba było uzgodnić wcześniej czy tak można:rolleyes:. A może był inny chętny na te narty i chciał je wypożyczyć też na 10 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konsument Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Tak czytam i czytam te dalsze komentarze, i włąsnie o to mi chodzi, że po trzech dniach oddałem sprzęt zpowrotem do wypożyczalni, biorąc pod uwagę że jeszcze na ten sam okres wziąłem też trochę innego sprzętu, i wypożyczalnia i tak i tak zarabia na mnie, to zwykła przyzwoitość tej firmy nakazywała by im zwrócenie mi różnicy o te skrócone 7z10dni wypożyczenia nart, a tu niestety było brak jakiejkolwiek przyzwoitości. Rozumiem kiedy biorę jedną rzecz, oddaje po 6dniach, kiedy do końca wypożyczenia zostało już niewiele czasu (4dni) i rządam zwrotu różnicy, ale tak nie było, wziąłem sprzęt w piątek, a w poniedziałek kiedy się zorientowałem sprzęt został zwrócony do wypożyczalni,(ważne jest też że termin wypożyczenia to 24.12-03.01), mieli jeszcze mnóstwo czasu na jego wypożyczenie. Tak więc przestrzegam przed tym że ta Active Sport z ul.Wiertniczej 163wypożyczalnia nie jest miła i przeznaczona dla indywidualnych klientów bo interesuje ich tylko jak tu zarobić pare groszy i mają głęboko gdzieś klienta, a powinni o niego dbać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawajczyk Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Ja polecam Ci lokal NA-KRECHE, dość kameralna wypożyczalnia nart i desek (z butami). Obsługa bardzo fajna, a kwestia godziny odbioru i wyboru sprzętu jest do dogadania. Ceny mają niskie, więc zdecydowanie bardziej opłacało mi się pożyczyć sprzęcik w Warszawie i zabrać go ze sobą do Krynicy niż szukać tam na miejscu. Lokal był kiedyś na Gocławiu, ale z tego co widziałem na stronie to przenieśli się na Grenadierów 2 B. Ich stronkahttp://www.na-kreche.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi