sikorek Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 (edytowane) Witam. Bardzo prosze pomóżcie mi dobrać jakieś narty. 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - 19 3. Waga - 70 4. Wzrost - 177 5. Na nartach jeżdżę od tego sezonu, byłem 5 razy 6. Moje umiejętności określam na 5 może nawet 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Narazie ich brak, bede dostosowywal pod narty. 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - wypożyczam od znajomych, swojego sprzętu nie posiadam 9. Preferuję styl jazdy krótkim skrętem, może troche bardziej sportową, po przygotowanych stokach, Nie wiem jak się nazwać bo choć nie jezdze długo to nie potrzebuje niczyjej pomocy i bez problemu radze sobie ze zjazdami - 10. to beda moje pierwsze osobiste narty, wiem ze jest powoli koncowka sezonu ale chcialbym kupic te uzywane narty nie drogo. Wiem ze dla niektorych roznie okresla sie to ale po prostu wiadomo nie za 100 zl ale jak najtaniej. Bardzo prosze o pomoc. Caly czas chce sie szkolic w jezdzie i dlatego te narty nie moga byc jakies wspaniale. Choć chcialbym by nie byly one bardzo zle. Edytowane 30 Styczeń 2011 przez sikorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Witam. Bardzo prosze pomóżcie mi dobrać jakieś narty. 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - 19 3. Waga - 70 4. Wzrost - 177 5. Na nartach jeżdżę od tego sezonu, byłem 5 razy 7. Moje buty to - Narazie ich brak, bede dostosowywal pod narty. 10. to beda moje pierwsze osobiste narty, wiem ze jest powoli koncowka sezonu ale chcialbym kupic te uzywane narty nie drogo. Wiem ze dla niektorych roznie okresla sie to ale po prostu wiadomo nie za 100 zl ale jak najtaniej. Witam Najpierw kup buty - butów nie dostosowuje się do nart:)- one mają pasować na nasze stopy. Buty koniecznie przymierz przed zakupem. Przeszukaj forum, poczytaj o doborze butów. Narty zawsze można pożyczyć a buty dobrze mieć własne. Zostaną jakieś fundusze, szukaj nart. Dla Ciebie narty dla średnio zaawansowanych, długość 165-170cm - spokojnie wystarczą na najbliższe sezony - z samooceną mocno przesadziłeś Z tego co piszesz, mają niewiele kosztować - przeszukaj allego. Wstaw swoją maksymalną cenę, przedział długości - dostaniesz kilkadziesiąt modeli. Odrzuć wszystko co ma RACE i WORLD CUP w nazwie - nawet nie czytaj:cool: To, co zostanie porównuj z katalogami - w dziale SPRZĘT na forum masz katalogi z okresu kilku lat wielu producentów. W opisie ma być o przygotowanych trasach i średnio zaawansowanych narciarzach. Ślizg ma być bez przetarć i głębokich rys, krawędzie równe, bez uszkodzeń. Inne wyjście to giełda narciarska - bez znajomości sprzętu raczej nic tam nie zwojujesz. Przemyśl sprawę - może w tym sezonie buty i wypożyczane narty, a w przyszłym coś lepszego. Powodzenia Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi