Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie na nazry z Wrocławia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie gdzie najlepiej jechać w tygodniu lub weekend na narty z Wrocławia na 2-3 dni aby trasy były łatwe , średnio łatwe , może ktoś się wybiera w najbliższym tygodniu od 14-20.02.2011 lub doradzi gdzie jechać może jakiś namiar na kwatery , proszę o pomoc :)

:pporażka,ja bym się wstydził zadać takie pytanie;)To tak jakbym pytał gdzie jechać na mierzeje;)A ostanio słuchałem radia WROCŁAW,gdzie podają aktualne warunki narciarskie i polecają odpowiednie miejsce na narty-Czechy również;)Nie znacie swoich rejonów turystycznych:p,nie trzeba być narciarzem,aby wiedzieć,że Wroclaw to brama do Gór Izerskich i Sudetów:eek:

Witam mam pytanie gdzie najlepiej jechać w tygodniu lub weekend na narty z Wrocławia na 2-3 dni aby trasy były łatwe , średnio łatwe , może ktoś się wybiera w najbliższym tygodniu od 14-20.02.2011 lub doradzi gdzie jechać może jakiś namiar na kwatery , proszę o pomoc :)

Teraz w ferie i w tygodniu jest dużo ludzi . Ale jak nie jesteś wybredny to polecam bardzo fajną stację LĄDEK ZDRÓJ mało ludzi i śniegu 2 mb .

Do nauki jazdy najlepszy jest Zieleniec .Trasy najłatwiejsze ale bardzo fajne to KUBUSIE i te średnie MIESZKO. W Zieleńcu w przeciwieństwie do Zakopanego śnieg jest zawsze:) .

Jak Czechy to Dolni Morava bo tam jest spectrum tras . Tu masz Linka do wszystkich ośrodków z kamerami .

Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć to pisz .

Teraz w ferie i w tygodniu jest dużo ludzi . Ale jak nie jesteś wybredny to polecam bardzo fajną stację LĄDEK ZDRÓJ mało ludzi i śniegu 2 mb .

Do nauki jazdy najlepszy jest Zieleniec .Trasy najłatwiejsze ale bardzo fajne to KUBUSIE i te średnie MIESZKO. W Zieleńcu w przeciwieństwie do Zakopanego śnieg jest zawsze:) .

Jak Czechy to Dolni Morava bo tam jest spectrum tras . Tu masz Linka do wszystkich ośrodków z kamerami .

Jak jeszcze coś chcesz wiedzieć to pisz .

Nie ma dużo ludzi:rolleyes:wszędzie można pojeździć,jeśli warunki pogodowe pozwalają:DW dolnośląskim jest cieplej niż na pólnocy Polski.Wczoraj jeszcze brykałem na Kopie,piekna pogoda,a narciarze pojawili się dopiero około godziny 11,00;)W Czechach mają więcej śniegu:rolleyes:

Nie ma dużo ludzi:rolleyes:wszędzie można pojeździć,jeśli warunki pogodowe pozwalają:DW dolnośląskim jest cieplej niż na pólnocy Polski.Wczoraj jeszcze brykałem na Kopie,piekna pogoda,a narciarze pojawili się dopiero około godziny 11,00;)W Czechach mają więcej śniegu:rolleyes:

Pewnie że niema tak dużo ludzi jak na zdjęciu z Zieleńca:D

picture.php?albumid=197&pictureid=1558

Ale na serio to jest ich dużo. Pogoda jest znośna i teraz jest lekki mrozik -33

Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi Lądek Zdrój znam i jest ok tylko , że krótki ten stok , mi jest prawie obojętne gdzie pojadę ale jadę z zoną i dzieckiem , więc szukam czegoś aby spokojnie moja pociecha pojeździła i nie było za dużo ludzi .

Ostatnia szukam miejsca najlepiej z noclegiem na 2 dni dlatego proszę jak możecie o namiar konkretnego miejsca .

Boogie to zależy od warunków, jak z minuty na minute to zazwyczaj Szklarska a jak jest troszkę więcej czasu to nie ma znaczenia, tylko aby być na stoku nie później jak 9 godz. :)

berni73 może do Szpindla ???

W tamtym sezonie ze względu na łatwość i długość poleciłbym ci dla początkujących Puchatka w Szklarskiej ale ostatnio była taka tarka że mogłaby zniechęcić :rolleyes:

Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi Lądek Zdrój znam i jest ok tylko , że krótki ten stok , mi jest prawie obojętne gdzie pojadę ale jadę z zoną i dzieckiem , więc szukam czegoś aby spokojnie moja pociecha pojeździła i nie było za dużo ludzi .

Ostatnia szukam miejsca najlepiej z noclegiem na 2 dni dlatego proszę jak możecie o namiar konkretnego miejsca .

Na stronie Lądka wyczytałem o promocji :

"Łączymy szaleństwa na stokach z 'chill outem' w uzdrowisku.

Przed południem pojeździliśmy nieco po tamtejszych stokach, sprawdziliśmy na czym polegają profilowane stoki i jak małym Kubusiom idzie na kubusiowej polanie narciarskie ABC.

Jednak nie tylko my łączymy szaleństwa na stokach z 'chill outem' w uzdrowisku. Lądek poszedł po rozum do głowy i stworzył niezwykłą ofertę - właściciel wyciągu i prezes uzdrowiska porozumieli się i już za 55 złotych od osoby mamy tak zwany pakiet 'białe szaleństwo'. Za tę sumę mamy nocleg i karnet na zjazdy.

W Zdroju Wojciech można rozgrzać zziębnięte ciało po szusowaniu na stokach, można wskoczyć do gorącego basenu, można dać się wymasować, by następnego dnia nie było zakwasów. To wszystko razem przypomina właśnie narciarski wypoczynek w szwajcarskich czy austriackich uzdrowiskach - w ciągu dnia szusowanie po świetnie przygotowanych stokach wyposażonych w nowoczesny sprzęt, wieczorem relaks i odnowa biologiczna w uzdrowisku. Fakt tu nie ma lodowca, ale za to są północne stoki na których długo utrzymuje się śnieg, a wszystko za grosze wobec cen w Alpach..."

Krótka trasa jest doskonała do ćwiczenia techniki .