mamutant Napisano 25 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2004 po pewnych podejsciach powstało pytanie: co sądzicie o - atomicach R 8.18 2002/03 (999pln za set), R 10.20 2002/03 (1300), dynastarach speed courv 63 (1150) ??? co wybrać ???? jestem duzym (201/110) i silnym facetem o raczej kiepskich umiejetnościach, wczesniej polecano mi na forum fischery WC - co ze wzgledu na koszty i chyba jednek za slabe umiejetnosci zdecydowanie odpadają z góry dzieki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 26 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2004 Było : narty dla b. duzych .... Czesc Nie wiem czy Ci pomoge czy wrecz przeciwnie. Moje zdanie: 8,18 za miękkie 10,20 jesli chodzi o twardosc byłyby ok. ale chyba uczenie sie jazdy na gigantce to nie najlepszy pomysl tych dynastarów nie znam. ale w sumie z dynastarów to tylko omeglasy mi sie podobaja Wydaje mi się, że w tych okolicach ceowych, które wymieniles mozna kupic cos fajniejszego. Zachecam do slalomek. Naprawde na nich mozna sie uczyc nowoczesnej techniki i to efektywniej niz na "nartach dla początkujących" elany hcx sa w miare dobrej cenie (choc dalej uwazam ze slx, czyli model wyższy bylby przy Twojej wadze bardziej perspektywiczny) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamutant Napisano 26 Luty 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2004 Było : narty dla b. duzych .... powiem, ze ze wstepnych rozwazan stawialem raczej na 8,18 na drugim miejscu byla 10,20 (tak na prawde to ona ma 18m/180 cm) - nie jest taka prosta elanów nie bralem pod uwage, dynastar mi sie srednio podobal ale przede wszystkim wszyscy z ktorymi rozmawialem zdecydowanie mowili ze sa bardziej wymagające niz atomici mamutant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 26 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2004 Było : narty dla b. duzych .... Wiesz co ? kawał chłopa z Ciebie - możesz mieć problem. No to pokombinuj o co w tej zabawie chodzi. Twardość narty jest rzeczą względną - to zalezy jakim ciężarem to przyciśniesz. Do tego ze wzgledu na Twój wzrost dzwignie będa spore. Zastanów sie nad jednym - narta to nie tylko twardość, ale i "nośność". Warto sie nad tym zastanowić szczególnie teraz gdy sie robi coraz cieplej. Potrzebujesz czegoś co cię poniesie, a nie będzie powodowało topienie sie w mokrym śniegu. Może poszukać czegoś szerszego pod butem ? Jakiegoś crossa ? Może M12, M10 Elana ( powinny miec dobrą cenę - zadzwoń i popytaj na Arkuszowej) Może uzywanego Heada XP100 ( to co prawda all, ale wyniesie z miekkiego śniegu), może corossa od salo, albo blitzka. W takim układzie będziesz mógł sobie pozwolic na nartę krótszą co ułatwi naukę . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 27 Luty 2004 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2004 Było : narty dla b. duzych .... Chyba w Twoim przypadku jednak najlepszym rozwiazaniem bedzie wypozyczenie nart. Sam sie przekonasz co Ci pasuje. To kosztuje, ale z drugiej strony nie wydasz tysiaka czy wiecej na sprzet, który nie bedzie Ci pasował. Najlepiej wypozycz narty wraz z dobrym instruktorem. Naprawde warto Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamutant Napisano 27 Luty 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2004 Było : narty dla b. duzych .... ha tez tak myslalem ..... ale tu pojawiaja sie nastepne problemy cóż życie bez owych byloby nudne ))) a problemy sa konkretne: - znalezc fajna narte w wypożyczalni to nie jest łatwa sprawa - znalezc fajna narte 180 cm w wypozyczalnie jest jeszcze trudniej - znalezc kilka fajnych nart w w/w rozmiarze w wypozyczalni - NIEMOZLIWE a moze jednak wypozyczalem narty 1 1/2 sezonu i wnioski sa takie - w wypozyczalniach sa narty powyzej 175 - ale przewaznie sa to dechy proste lub jest to jakis nedzny salomon z 1998 - o promienu - cos kolo 25 - 35 a - zeby nie bylo - jak sie nie chce wstawac o 9.00 to mozna miec problem zeby cokolwiek wypozyczyc ( no chyba ze chce prosta deche 205 - takie zawsze zostana - bo ja nie znam poczatkujacych 220 cm ))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi