Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Było : narty dla b. duzych ....

mamutant

Rekomendowane odpowiedzi

po pewnych podejsciach powstało pytanie:

co sądzicie o - atomicach R 8.18 2002/03 (999pln za set), R 10.20 2002/03 (1300), dynastarach speed courv 63 (1150) ???

co wybrać ????

jestem duzym (201/110) i silnym facetem o raczej kiepskich umiejetnościach,

wczesniej polecano mi na forum fischery WC - co ze wzgledu na koszty i chyba jednek za slabe umiejetnosci :) zdecydowanie odpadają

z góry dzieki za opinie

Czesc

Nie wiem czy Ci pomoge czy wrecz przeciwnie.

Moje zdanie:

8,18 za miękkie

10,20 jesli chodzi o twardosc byłyby ok. ale chyba uczenie sie jazdy na gigantce to nie najlepszy pomysl

tych dynastarów nie znam. ale w sumie z dynastarów to tylko omeglasy mi sie podobaja

Wydaje mi się, że w tych okolicach ceowych, które wymieniles mozna kupic cos fajniejszego.

Zachecam do slalomek. Naprawde na nich mozna sie uczyc nowoczesnej techniki i to efektywniej niz na "nartach dla początkujących"

elany hcx sa w miare dobrej cenie (choc dalej uwazam ze slx, czyli model wyższy bylby przy Twojej wadze bardziej perspektywiczny)

pozdr

powiem, ze ze wstepnych rozwazan stawialem raczej na

8,18 :)

na drugim miejscu byla 10,20 (tak na prawde to ona ma 18m/180 cm) - nie jest taka prosta :)

elanów nie bralem pod uwage, dynastar mi sie srednio podobal :) ale przede wszystkim wszyscy z ktorymi rozmawialem zdecydowanie mowili ze sa bardziej wymagające niz atomici

mamutant

Wiesz co ? kawał chłopa z Ciebie - możesz mieć problem.

No to pokombinuj o co w tej zabawie chodzi.

Twardość narty jest rzeczą względną - to zalezy jakim ciężarem to przyciśniesz. Do tego ze wzgledu na Twój wzrost dzwignie będa spore.

Zastanów sie nad jednym - narta to nie tylko twardość, ale i "nośność".

Warto sie nad tym zastanowić szczególnie teraz gdy sie robi coraz cieplej.

Potrzebujesz czegoś co cię poniesie, a nie będzie powodowało topienie sie w mokrym śniegu.

Może poszukać czegoś szerszego pod butem ?

Jakiegoś crossa ?

Może M12, M10 Elana ( powinny miec dobrą cenę - zadzwoń i popytaj na Arkuszowej)

Może uzywanego Heada XP100 ( to co prawda all, ale wyniesie z miekkiego śniegu), może corossa od salo, albo blitzka.

W takim układzie będziesz mógł sobie pozwolic na nartę krótszą co ułatwi naukę .

Pozdro

Chyba w Twoim przypadku jednak najlepszym rozwiazaniem bedzie wypozyczenie nart. Sam sie przekonasz co Ci pasuje.

To kosztuje, ale z drugiej strony nie wydasz tysiaka czy wiecej na sprzet, który nie bedzie Ci pasował.

Najlepiej wypozycz narty wraz z dobrym instruktorem. Naprawde warto

Pozdr

ha

tez tak myslalem .....

ale tu pojawiaja sie nastepne problemy :)

cóż życie bez owych byloby nudne :))))

a problemy sa konkretne:

- znalezc fajna narte w wypożyczalni to nie jest łatwa sprawa

- znalezc fajna narte 180 cm w wypozyczalnie jest jeszcze trudniej

- znalezc kilka fajnych nart w w/w rozmiarze w wypozyczalni - NIEMOZLIWE

:) a moze jednak :(

wypozyczalem narty 1 1/2 sezonu i wnioski sa takie -

w wypozyczalniach sa narty powyzej 175 - ale przewaznie sa to dechy proste

lub jest to jakis nedzny salomon :) z 1998 - o promienu - cos kolo 25 - 35 :)

a - zeby nie bylo - jak sie nie chce wstawac o 9.00 to mozna miec problem zeby cokolwiek wypozyczyc ( no chyba ze chce prosta deche 205 - takie zawsze zostana - bo ja nie znam poczatkujacych 220 cm :))))

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...