hornybunny Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Cześć! Wzrost: 162 cm, waga: 54 kg, umiejętności: 5 z aspiracjami na 6 buty: Nordica Olympia SM 8 flex 80 (07/08) Do zeszłego sezonu jeździłam na nartach Volkl Atiiva 5* 154 cm (05/06) w tym natomiast przerzuciłam się na Fischera Progressora 8+ railflex sp 150cm (08/09) Zauważyłam ogromną różnicę w stabilności i przewidywalności skrętu na krawędziach na korzyść Progressora- zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Jednakże nie posiadam jeszcze na tyle umiejętności, aby zachować odpowiednią technikę jazdy przy prędkości, którą te narty osiągają. Proszę zatem o polecenie jakiejś fajnej narty, która pozwoli mi rozwinąć umiejętności, ale zagwarantuje również frajdę z jazdy, bo tym wymaganiom nie jest w stanie sprostać już attiva. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2011 Cześć! Wzrost: 162 cm, waga: 54 kg, umiejętności: 5 z aspiracjami na 6 buty: Nordica Olympia SM 8 flex 80 (07/08) Do zeszłego sezonu jeździłam na nartach Volkl Atiiva 5* 154 cm (05/06) w tym natomiast przerzuciłam się na Fischera Progressora 8+ railflex sp 150cm (08/09) Zauważyłam ogromną różnicę w stabilności i przewidywalności skrętu na krawędziach na korzyść Progressora- zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Jednakże nie posiadam jeszcze na tyle umiejętności, aby zachować odpowiednią technikę jazdy przy prędkości, którą te narty osiągają. Proszę zatem o polecenie jakiejś fajnej narty, która pozwoli mi rozwinąć umiejętności, ale zagwarantuje również frajdę z jazdy, bo tym wymaganiom nie jest w stanie sprostać już attiva. Pozdrawiam. Wydaje mi się, że znacznie prościej i taniej będzie pracować nad techniką niż tracić czas na poszukiwanie idealnych nart Te Progressory wydają się być bezpiecznym i dość neutralnym wyborem - może zainwestuj w instruktora po prostu, zamiast w narty? Kontrola prędkości to też element techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Kowal Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2011 (edytowane) ……………….. Edytowane 16 Kwiecień 2011 przez Jan Kowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi