Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Gdzie na narty w lecie?

Gość jonaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jonaszka

Witajcie,

W przeciwieństwie do większości ludzi w kraju i za granicą chciałbym to lato spędzić na nartach. Problem jest tylko z wyborem odpowiedniej miejscowości, miejsca do tego.

Zależy mi, żeby było względnie tanio oraz na przyzwoitym poziomie. Myślałem o Austrii.

Ktoś coś doradzi?

Witajcie,

W przeciwieństwie do większości ludzi w kraju i za granicą chciałbym to lato spędzić na nartach. Problem jest tylko z wyborem odpowiedniej miejscowości, miejsca do tego.

Zależy mi, żeby było względnie tanio oraz na przyzwoitym poziomie. Myślałem o Austrii.

Ktoś coś doradzi?

Po raz pierwszy byłam na letnich nartach w sierpniu 2010 w Cervinii. Było tak dobrze, że w tym roku też jedziemy w sierpniu do Passo di Stelvio. Uważam, że jest to najzabawniejsze i najekonomiczniejsze spędzenie urlopu bo mamy 2 w 1. Zima do południa, a po południu lato. Nie nastawiaj się tylko na takie same atrakcje terenowe jak w zimie. Po prostu na lodowcu trasy są krótkie i mało wymagające. Ale za to jaka frajda utytłać się w śniegu w środku lata.

• Like 1

A może Francja?? Lodowiec powyżej Les 2 Alpes to największy letni ośrodek w Europie. Mnóstwo wyciągów, tras, wielki snow park i częste opady śniegu nawet w środku lata. Jest gdzie pojeździć max wysokość prawie 3600 m, max przewyższenie ponad 500m!!!!!. Wart odwiedzenia jest również Grand Motte powyżej Tignes tam tras mniej, ale bardziej wymagające. Lodowiec w Tignes często jest zamykany na krótkie okresy np konserwacje itp. max wys. 3450 m. Pewniak to L2A i jakbym miał wybrać się na letnie nartowanie do Francji to właśnie tam bym pojechał.

Les 2 Alpes summer ski resort openning hours are from 7.15am to 12.30am

14 mechanical lifts including:

3 chair lifts

7 ski lifts

2 gondola lifts

1 funicular

1 rope tow

90 hectares of pistes

blu: 4

green: 2

red: 2

a freestyle area

Rejon ten to również mekka rowerów górskich. Wszystkiemu towarzyszą dodatkowe atrakcje w formie pikników, koncertów, dyskotek itp.

http://www.les2alpes.com/en/ete/summer-ski.html

plan_des_pistes_ete_2011.jpg

Edytowane przez fanatyk
  • Like 2