Gość jonaszka Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Witajcie, W przeciwieństwie do większości ludzi w kraju i za granicą chciałbym to lato spędzić na nartach. Problem jest tylko z wyborem odpowiedniej miejscowości, miejsca do tego. Zależy mi, żeby było względnie tanio oraz na przyzwoitym poziomie. Myślałem o Austrii. Ktoś coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Ktoś coś doradzi? najpewniejszy śnieg, dobra pogoda -5°C będzie w Holandii http://www.snowworld.nl/77/Indoor-ski-slope-Landgraaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Gdybyś kierował się latem na Hamburg to jest takie miejsce gdzie śnieg leży cały rok a po obiedzie można się kąpać w morzu koło Lubeki. http://www.alpincenter.com/hamburg-wittenburg/skihalle/ Zapewniam że jest największa w Europie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katjamd Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Witajcie, W przeciwieństwie do większości ludzi w kraju i za granicą chciałbym to lato spędzić na nartach. Problem jest tylko z wyborem odpowiedniej miejscowości, miejsca do tego. Zależy mi, żeby było względnie tanio oraz na przyzwoitym poziomie. Myślałem o Austrii. Ktoś coś doradzi? Po raz pierwszy byłam na letnich nartach w sierpniu 2010 w Cervinii. Było tak dobrze, że w tym roku też jedziemy w sierpniu do Passo di Stelvio. Uważam, że jest to najzabawniejsze i najekonomiczniejsze spędzenie urlopu bo mamy 2 w 1. Zima do południa, a po południu lato. Nie nastawiaj się tylko na takie same atrakcje terenowe jak w zimie. Po prostu na lodowcu trasy są krótkie i mało wymagające. Ale za to jaka frajda utytłać się w śniegu w środku lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 (edytowane) A może Francja?? Lodowiec powyżej Les 2 Alpes to największy letni ośrodek w Europie. Mnóstwo wyciągów, tras, wielki snow park i częste opady śniegu nawet w środku lata. Jest gdzie pojeździć max wysokość prawie 3600 m, max przewyższenie ponad 500m!!!!!. Wart odwiedzenia jest również Grand Motte powyżej Tignes tam tras mniej, ale bardziej wymagające. Lodowiec w Tignes często jest zamykany na krótkie okresy np konserwacje itp. max wys. 3450 m. Pewniak to L2A i jakbym miał wybrać się na letnie nartowanie do Francji to właśnie tam bym pojechał. Les 2 Alpes summer ski resort openning hours are from 7.15am to 12.30am 14 mechanical lifts including: 3 chair lifts 7 ski lifts 2 gondola lifts 1 funicular 1 rope tow 90 hectares of pistes blu: 4 green: 2 red: 2 a freestyle area Rejon ten to również mekka rowerów górskich. Wszystkiemu towarzyszą dodatkowe atrakcje w formie pikników, koncertów, dyskotek itp. http://www.les2alpes.com/en/ete/summer-ski.html Edytowane 13 Kwiecień 2011 przez fanatyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jonaszka Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Dzieki za propozycje, szczególnie ta Francja wydaje się być interesująca. Zobaczymy co z tego wyjdzie tego lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi