Dzarkos Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Podczas wczorajszej wyprawy z Czantorii na Stożek nie umknęło mi a nawet byłem ciekaw czy coś nowego będzie można spodziewać się w SN Soszów i o dziwo jak dotarłem na miejsce skierowałem się nie widząc żadnych zmian na skraj orczyka i moim oczom ukazał się przecudny widok zmian na trasie nr.2 Trasa została poszerzona, zostało zamontowane oświetlenie oraz stoją już fundamenty pod armatki/lance do sztucznego naśnieżania co kilka metrów. Wjazd na trasę nr.4 czarną został poszerzony i wyprofilowany. Niestety są i złe wieści. Niestety nic nie poczyniono by trasa nr 3 i 5 zmieniłą oblicze wzbogacając je w sztuczne naśnieżanie nie mówiąc o nowym wyciagu. Obraz bardziej jeszcze dobijał fakt że trawa tam rosła na metra i więcej co będzie odczuwalne jak będziemy jeździć a śniegu nie będzie aż nad to dużo. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 3 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Fotki cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Należy szczególnie podkreślić prace wykonane przy modernizacji niebieskiej trasy nr 2, która została całkowicie przebudowana w górnej części. Dwukrotnie poszerzona i wyprofilowana trasa posiada zmienione oświetlenie oraz naśnieżanie na całej długości. Poczynione modernizacje pozwalają na organizowanie zawodów narciarskich z wyłączeniem tej trasy z ruchu ogólnego bez konieczności zamykania całego ośrodka. Wzorem lat ubiegłych powiększyliśmy górne parkingi, które pozwalają na rozpoczęcie i zakończenie szusowania bezpośrednio "z samochodu". Na koniec bardzo przyziemna choć jedna z ważniejszych spraw - nowe toalety na terenie Stacji Pośredniej. Mimo podwyższenia stawki VAT i cen energii elektrycznej oraz poczynionych inwestycji utrzymaliśmy ubiegłoroczne ceny karnetów. Niezależnie od zainstalowanego monitoringu tras (4 kamery) w sezonie 2011/2012 będzie zainstalowana ogólnopolska kamera TV z bezpośrednimi relacjami do TVN 24 i TVN Meteo. Autor: SOSZOW.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 (edytowane) Ogólnopolska kamera, fajna reklama Widziałem że coś tam działają podczas wycieczki rowerowej z Czantorii na Stożek, fajnie że robią to dobrze W drugim poście dodałeś fotki trasy nr.5. Coś planują z nią zrobić, jeśli nie na ten sezon to następny? Słyszałem że zamiast orczyka równoległego do niej ma stanąć krzesło a trasa ma być poszerzona. Czy to tylko plotki? Edytowane 14 Październik 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Nowości na ten sezon na Soszowie: "NOWOŚCI NA SEZON 2011/2012 - Należy szczególnie podkreślić prace wykonane przy modernizacji niebieskiej trasy nr 2, która została całkowicie przebudowana w górnej części. Dwukrotnie poszerzona i wyprofilowana trasa posiada zmienione oświetlenie oraz naśnieżanie na całej długości. Poczynione modernizacje pozwalają na organizowanie zawodów narciarskich z wyłączeniem tej trasy z ruchu ogólnego bez konieczności zamykania całego ośrodka. - Wzorem lat ubiegłych powiększyliśmy górne parkingi, które pozwalają na rozpoczęcie i zakończenie szusowania bezpośrednio "z samochodu". - Na koniec bardzo przyziemna choć jedna z ważniejszych spraw - nowe toalety na terenie Stacji Pośredniej. - Mimo podwyższenia stawki VAT i cen energii elektrycznej oraz poczynionych inwestycji utrzymaliśmy ubiegłoroczne ceny karnetów. - Niezależnie od zainstalowanego monitoringu tras (4 kamery) w sezonie 2011/2012 będzie zainstalowana ogólnopolska kamera TV z bezpośrednimi relacjami do TVN 24 i TVN Meteo." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi