Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Soszów/Nowa Osada

Dzarkos

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas wczorajszej wyprawy z Czantorii na Stożek nie umknęło mi a nawet byłem ciekaw czy coś nowego będzie można spodziewać się w SN Soszów i o dziwo jak dotarłem na miejsce skierowałem się nie widząc żadnych zmian na skraj orczyka i moim oczom ukazał się przecudny widok zmian na trasie nr.2 Trasa została poszerzona, zostało zamontowane oświetlenie oraz stoją już fundamenty pod armatki/lance do sztucznego naśnieżania co kilka metrów. Wjazd na trasę nr.4 czarną został poszerzony i wyprofilowany. Niestety są i złe wieści. Niestety nic nie poczyniono by trasa nr 3 i 5 zmieniłą oblicze wzbogacając je w sztuczne naśnieżanie nie mówiąc o nowym wyciagu. Obraz bardziej jeszcze dobijał fakt że trawa tam rosła na metra i więcej co będzie odczuwalne jak będziemy jeździć a śniegu nie będzie aż nad to dużo.

DSC00076.jpg

DSC00077.jpg

DSC00078.jpg

DSC00079.jpg

DSC00081.jpg

DSC00076.jpg.9ae68a53bd207708bd6247ef4dd5f1d5.jpg

DSC00077.jpg.aca879edde50e6bebeeea9d37fb72663.jpg

DSC00078.jpg.b18825bb97fd32ca8a84115b1633c8b7.jpg

DSC00079.jpg.63d67a2fe17b59cfcb695a94e51ed7f6.jpg

DSC00081.jpg.a022aa66c008d0b678f43a272d6c699e.jpg

• Like 17

• 2 weeks later...

Należy szczególnie podkreślić prace wykonane przy modernizacji niebieskiej trasy nr 2, która została całkowicie przebudowana w górnej części. Dwukrotnie poszerzona i wyprofilowana trasa posiada zmienione oświetlenie oraz naśnieżanie na całej długości. Poczynione modernizacje pozwalają na organizowanie zawodów narciarskich z wyłączeniem tej trasy z ruchu ogólnego bez konieczności zamykania całego ośrodka.

Wzorem lat ubiegłych powiększyliśmy górne parkingi, które pozwalają na rozpoczęcie i zakończenie szusowania bezpośrednio "z samochodu".

Na koniec bardzo przyziemna choć jedna z ważniejszych spraw - nowe toalety na terenie Stacji Pośredniej.

Mimo podwyższenia stawki VAT i cen energii elektrycznej oraz poczynionych inwestycji utrzymaliśmy ubiegłoroczne ceny karnetów.

Niezależnie od zainstalowanego monitoringu tras (4 kamery) w sezonie 2011/2012 będzie zainstalowana ogólnopolska kamera TV z bezpośrednimi relacjami do

TVN 24 i TVN Meteo.

Autor: SOSZOW.PL

Ogólnopolska kamera, fajna reklama ;)

Widziałem że coś tam działają podczas wycieczki rowerowej z Czantorii na Stożek, fajnie że robią to dobrze :)

W drugim poście dodałeś fotki trasy nr.5. Coś planują z nią zrobić, jeśli nie na ten sezon to następny? Słyszałem że zamiast orczyka równoległego do niej ma stanąć krzesło a trasa ma być poszerzona. Czy to tylko plotki?

Edytowane przez Slash0r

Nowości na ten sezon na Soszowie:

"NOWOŚCI NA SEZON 2011/2012

- Należy szczególnie podkreślić prace wykonane przy modernizacji niebieskiej trasy nr 2, która została całkowicie przebudowana w górnej części. Dwukrotnie poszerzona i wyprofilowana trasa posiada zmienione oświetlenie oraz naśnieżanie na całej długości. Poczynione modernizacje pozwalają na organizowanie zawodów narciarskich z wyłączeniem tej trasy z ruchu ogólnego bez konieczności zamykania całego ośrodka.

- Wzorem lat ubiegłych powiększyliśmy górne parkingi, które pozwalają na rozpoczęcie i zakończenie szusowania bezpośrednio "z samochodu".

- Na koniec bardzo przyziemna choć jedna z ważniejszych spraw - nowe toalety na terenie Stacji Pośredniej.

- Mimo podwyższenia stawki VAT i cen energii elektrycznej oraz poczynionych inwestycji utrzymaliśmy ubiegłoroczne ceny karnetów.

- Niezależnie od zainstalowanego monitoringu tras (4 kamery) w sezonie 2011/2012 będzie zainstalowana ogólnopolska kamera TV z bezpośrednimi relacjami do TVN 24 i TVN Meteo."

:rolleyes: