JG77 Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Witam Serdecznie ,jak donosi naczelnik TOPR ,w przyszłym roku nastąpi rewolucja co do odnajdywania zaginionych turystów w górach za pomocą telefonii komórkowej .Będzie można namierzyć zaginionego lub przysypanego przez lawinę z odległości nawet 20 km.a super dokładnie z dokładnością do 30 cm.z pokładu np. śmigłowca.Warunkiem jest posiadanie przy sobie telefonu komórkowego.Obecnie tę technologię wykorzystują służby CIA np.namierzono w ten sposób Bean Ladena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarjak Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Wydaje mi się, że przedobrzyłeś. Gdyby nie ostatnie zdanie, to info b. ciekawe. A tak to już wiadomo:). Pozdrawiam i życzę zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 6 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 A co wiadomo ? tak brzmiała informacja ja ją przekazałem i widzisz ,masz o czym pisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi