Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Do Japoński

Gość metaal

Rekomendowane odpowiedzi

Do Japoński

Miałem w HEADach wiązanie na płycie raiflex, teraz w Fischerach na raiflex 2 płyta rzeczywiście jest większa i łatwiej się dopasowuje do rozmiaru buta wiązanie. ale wydaje mi się że sama płyta składa się z dwóch części, może wiesz coś o tym. Lubie wiedzieć co w trawie piszczy.

Postruvka

Do Japoński

Witam. Railflex jest zbudowany z 2 części ale nie tak jak Booster - tam obie części pracowały na pływających śrubach aby nie usztywniać narty - nie były ze sobą sztywno połączone - Railflex też jest montowany na pływających śrubach ale połowy są połączone na sztywno bo dla uelastycznienia narty wykorzystuje szyny mocujące wiązanie.

Pzdr.

Do Japoński

Witaj

Dzięki, myślałem że wprowadzono więcej inowacji wstosunku do jedynki. Mam jeszcze pytanko o buty Fischera, niestety nie jeżdże aż tyle dni ale gdy się dorwę to na stoku od rana obiadek i do nocki, myślę o zmianie butów chciałbym żeby oprócz dobrego trzymania dały na tyle komfort co dało by się w nich tak pojeździć. Jak napisałeś komplet Fischera jest optymalny ale czy 9000 dają na tyle komfortu, czy raczej niższy model.

Pozdrawiam

Do Japoński

9000 to coś pomiędzy 8000- butem komfortowym i worldcup- butem zawodniczym. Ja określam to mianem buta klasy zawodniczej - jest miększy, ma twardy ale w dalszym ciągu normalny botek. Dla sportowo jeżdżącego amatora w sam raz. Bardzo dużo daje samo ustawienie stóp w V (dla wygody) - nie cierpią aż tak kolana i biodra - a to więcej niż się wydaje. Poza tym przy normalnym bucie po wypchnięciu kolana do przodu zawsze jest tak że cholewka buta ucieka na zewnątrz a noga chce do środka - przy takiej sprzeczności zawsze dochodzi do bólu piszczeli - zwłaszcza na początku sezonu - w tych butach kolano wypychasz w osi narty - nie tracisz energii i piszczel opiera się równo na języku buta. Pzdr.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...