Lorbi Napisano 21 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 (edytowane) Witam, Mam problem z doborem gogli do kasku, gdyż polecane przez producenta u nas w sklepach nie występują Kask taki: http://www.lange-boots.com/PL/PL/blaster-black--red_LK2H200_product_equipment-men-helmets.html Jakie polecacie gogle, by pasowały do tego kasku? A może wiecie , gdzie kupić oryginalne? Takie: http://www.lange-boots.com/PL/PL/lange-blaster-blackred_LK2G200_product_.html Dzięki z góry za podpowiedź pozdrawiam Edytowane 21 Październik 2012 przez Lorbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 Nic prostszego, jak zabrać po prostu kask do sklepu i tam coś dobrać. Ja mam kask z innej firmy, gogle z innej i wszystko pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorbi Napisano 21 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 NO ostatecznie tak zrobie, ale szukam łatwiejszego rozwiązania Problem polega na tym, ze to kask z "daszkiem" i nie każde gogle wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Problemem to może być układ i rozmiar twarzy, jak nie zmierzysz to się nie dowiesz czy pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Problem z doborem kasku i gogli jest taki, że trzeba je po prostu przymierzyć. Innej drogi nie ma! Nie sugeruj się absolutnie faktem, że i kask i gogle pochodzą od jednego producenta! Pewnie będą fajnie dobrane pod względem kolorystycznym i ogólnie estetycznym ale wcale nie muszą dobrze pasować. Jak już wiesz o jakie konkretnie modele chodzi to wybierz się do sklepu (tak jak już radzili doświadczeni Koledzy) i dokonaj ostatecznej przymiarki. Ja mam kask i gogle różnych firm i pasują doskonale. Ale pamiętam, że mierzyłem gogle tego samego producenta co kask i nie było najlepiej. Reasumując nieco zbyt długi wywód, taktyka jest tylko jedna: MIERZYĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi