przemeks6 Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Witam , Kupilem nowe buty i niepokoi mnie jedna kwestia. Buty Head Adept Edge fx90. Po zalozeniu butow na nogi i jednakowym na obu butach ustawieniach klamr na mikroregulacji i jednakowym dopasowaniu sily dopiecia klamry na obu butach nie zapianaja sie (odpowiednio lewy i prawy but) na te same zeby na tych hakach. Nadmieniam ze obie nogi mam jednakowe :-) i poprzednie buty gdy je dobrze dopasowalem zawsze wychodzilo tak ze klamry byl y zapiete na te sa zeby (haki). W nowych bytach wystepuja przesunieca i o jeden, dwa zeby na poszczegolych klamarach (ospowiednio w bucie lewym i prawym). Zastanawia mnie czy to nie jest jakas wada fabryczna. Buty nowe kupione w Intersporcie. Z gory dzieki na jakies sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 (edytowane) No właśnie poczytaj na forach zagranicznych, Head wycofał te buty a ci co kupili są proszeni o odesłanie ich Niestety nie przewidziano zwrotu gotówki bo sklepy uprzedzały ze nie ma na nie zwrotu "PROSTUJE" To tak mnie wczoraj naszło na żart...Jeśli buty Ci odpowiadają to różnica dopięcia jest dopuszczalna. Nie ma dwóch identycznych części ciała, do tego dochodzą opuchnięcia które mogą pojawić się w trakcie jazdy a spowodowane duzo wcześniejszym urazem...itd PS Zobacz jeszcze na Cating, może ktoś wcześniej pokręcił w którymś bucie co powoduje uczucie innego dopięcia. Edytowane 12 Grudzień 2012 przez Roobs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeks6 Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Ja uzgodnilem z sklepie ze w ciagu dwoch tygodni moge oddac jesli nie beda uzywane. Po zalozeniu w domu na wypoczete nogi (nigdy nie mialem zadnych urazow) poczzulem ze cos jest nie tak z tymi klamrami. W poprzednich bytach zawsze zapinalem symetrycznie. A dlaczego zostaly wycofane? Orientujesz sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi