deepdiver Napisano 20 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2004 Często to słyszę. To przecież bez sensu. Dla mnie sezon to 3 wyjzady po 7 dni, + kilka weekendów, ale są tacy, którzy jeżdżą w sezonie 90-120 dni czyli jakieś 4 do 5 razy więcej. Są też tacy dla których sezon to jedne wczasy, ale oni też przecież jeżdżą od np 20 sezonów. Może podarujmy sobie więc taką miarę jednostki jak SEZON, bo rozrzut od 7 do 120 dni czyni ją jakby lekko bezużyteczną. Co w zamian? Pojęcia nie ma :-) Dni, tygodnie? Liczone od "początku" tak jak sezony? "Jeżdzę od 450 dni" - musiałbym szacunkowo powiedzieć :-) "A może jeżdżę 4 tygodnie w sezonie?" Ale ktoś może tak jeździć od 2 lat, bo się zapalil (znam i podziiwam), a przedtem narty widział w filmie z Jamesem Bondem? A może to i tak żadna miara, bo przez tydzień na tyczkach można zrobić więcej niż inni przez 50 sezonów "barowo,stokowo,słonecznych?". Do mnie to nie przemawia, więc nie pytajcie ile trzeba sezonów i nie mówcie od ilu jeździcie. Nic mi to nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOLFERNUS Napisano 21 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2004 Ile trzeba SEZONÓW? ??? ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.scrooge Napisano 21 Listopad 2004 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2004 Ile trzeba SEZONÓW? Proszę drogiego pana. Tu w pewnym stopniu pragnąłbym się z panem nie zgodzić. Owszem to ile czasu spędza się na stoku w trakcie sezonu ma kolosalne znaczenie ale ogromne znaczenie ma również akt okresowego powtarzania wcześniej nabytych już umiejętności po dłuższym czasie przerwy. Im więcej takich aktów tym lepiej. Tak więc informacja : ile sezonów ktoś już jeździ także ma duże znaczenie i można na jej podstawie już coś wnioskować. Powiedział bym nawet, że mniej więcej tyle samo co po informacji ile dni ktoś już jeździ bo to wszytsko zależy od wielu jeszce innych czynników. Czy ktoś się uczy wolno czy szybko, kto tego kogoś uczy, czy ten ktoś uczy się od lat dziecięcych czy od lat późniejszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi