trojanp Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 (edytowane) Witam ! Wiem będzie dla Was banalne ! Chcę kupić narty dla mnie: 120 kg, 188 cm, 47 lat , umiejetności marne - amator / średniozaawansowany ( zawsze byłem sportowcem, jeżdziłem 4 sezony na progresorach 7+, po ostatnim wyjeździe do Francji - Les 2 Alpes - nie czułem frajdy z nart, uciekały, nie trzymały, męczyłem się ). Nie zależy mi na szybkiej jeździe, tylko łatwej i dającej fan. W ski teamie polecali nartę 1. Dynastar outland 80 pro i K2 rocker, twierdzili , iż muszę mieć przynajmniej 8 cm pod butem. Czytając testy 12/13 lepsze są narty inne. Myślę , iż narty wykazane w testach są dla innych osób niż 188cm/120kg. Poszukuję narty pomagającej w zjazdach, wybaczającej błędy, nie za szybkiej, nie koniecznie taniej. bardzo proszę o pomoc. Dajcie odpowiedzi i pomóżcie - trojanp Edytowane 19 Grudzień 2012 przez trojanp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 To jest temat! Dobrać tobie narty. Skoro byłeś sportowcem, twoje obecne parametry nie będą problemem, choć pomagać nie będą Zakładam, że sprawny jesteś. Poszukaj wśród wyższych modeli nart all-mountain - np. Rossi Experience, Salomon Enduro, Fischer Motive, Progressor 800, 900 lub podobne. Te polecane Dynastary (nie znam) też mieszczą się w powyższej grupie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trojanp Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2012 Serdeczne dzięki ! Zawsze coś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi