cienki_bolo Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 Czołem, mam o was pytanie. Czy zdarzyło się wam zgiąć nartę freeride'ową. Walnąłem parę razy w śnieg, ale lekko, bez żadnych szykan, na niezastromym stoku i narta się odkształciła. Lekko wygięła na przodzie, jakieś pół metra od czubka, ze 20 cm za rockerem. Rozumiem złamana, ale wygięta? Kiedyś podobny przypadek miałem z Dynastarem, ale serwis zwrócił mi pieniądze, ponieważ nie mieli tego wygiętego modelu. Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 W k2 w środku obok drewienka w rdzeniu wsadzają jakieś blaszysko (przynajamniej tak jest w moich Rictorach, nie wiem czy w Kungfujasach jest tak samo), być może to jest przyczyna, że zamiast się złamać - wygięło się. To tak na mój chłopski rozum.:wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienki_bolo Napisano 4 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2013 Dziękuję za odpowiedź, ale to dziwna właściwość nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi