marek76 Napisano 16 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2004 news ze strony gł. - "Tej zimy czynne będą w ośrodku Czyrna-Solisko wszystkie wyciągi narciarskie. Ich właściciel - Gliwicka Agencja Turystyczna porozumiała się bowiem z właścicielami terenów". nie wiem czy to primaaprilis czy nie ale jak nie zobacze na własne oczy to nie uwierzę a jeśli to prawda to trzeba będzie chyba iść na kolanach do Częstochowy podziękować że wreszcie sie te cepy dogadały:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnoowee Napisano 16 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2004 ruszy cały szczyrk? Cholera żeby tego Szczyrku nawet nie oszczędzić. My w Szklarskiej po 7 latach wojny z Parkiem Narodowym wreszczie wywalczyliśmy swoje - ale dopiero gdy przyjechał do Szklarskiej minister środowiska. No ale nowa kanapa 4 lub 6 osobowa stanie, do tego nasniezanie do samych szczytow i poszerzenie tras. Oby kurde w Szczyrku szło gładko, nie tak jak u nas, na drodze wojny. Ale dziś chyba nie da sie inaczej jak tylko pałą po jajach... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 16 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2004 szczyrk Alleluja chwalmy pana!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko czemu w XXI wieku narciarzowi po zjeździe muszą nogi do dupy wchodzić aby wyjechać na górę?? kasę biorą a nawet sznurków niemają porządnych przy orczykach (w zeszłym roku dwa razy miałem przyjemność zaliczyć glebę na plecy po zarwaniu liny-a może nitki ?? takie to mocne!!!) No cóż ale to jest Polska włąsnie. Umią kasę brać i inwestować-ale w siebie!!! pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartasinme Napisano 17 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2004 szczyrk taaa... Szczyrk... Szczerze mówiąc moja noga więcej tam chyba nie postanie i to nie jest jakaś ważna i zarozumiała noga, ale to co zobaczyłemrok temu przeszło moje oczekiwania. Od stacji pośredniej krzeseł w dół trasa była dla freeriderów , sytuacja znana. Formalnie była ona zamknięta więc ci którzy nie chcą po 1 sezonie oddawać ślizgów do totalnej renowacji jechali w dół krzesłem jako jedyną drogą. Najśmieszniejsze to że za te zjazdy krzesłem też pobierano opłatę. Czyli płacimy za to że oni nie naśnieżyli (sic!), więc nic dziwnego ze mają ku tem 0 motywacji... Krzesła nie dość że ciasne na szerokość, to ktoś na funach albo slalomkach musi sobie przez całą drogę na górę dyndać nogami, bo nie sposób nart z płytą położyć na tym cholernym drażku! Dzień świra! Natomiast do tej pory zastanawiam się jak niesamowitej konstrukcji trzeba mieć mózg by zrobić na górę dwuetapowe krzesło, którego etapy na siebie nie zachodzą.nie wierzyłem póki nie zobaczyłemtłumu ludzi, często ubranych jak modele najnowszych kolekcji atomica zsiadai wspina się do 2gich krzeseł, ustawia w półgodzinne kolejki i marudzi że stygnie im kiełbasa z grilla. Ktoś dobrze jeździ, wydaje 3 średnie krajowe na sprzęt i patrzy jak na nowych nartkach rysują się ślizg od kamieni i wierzchy od kolejkowego tłumu. Przez tydzień wiec jeździłem do znudzenia na beskidku, gdzie pomimo że 2 razy niżej był śnieg, jeździł ratrak, nie było chamstwa, przez co w krótszej kolejce przyjemniej sie stało. Dla mnie lepsza normalność w skali micro, niż beznadzieja i chamstwo w makroskali. I to nie to że jestm rozpuszczony, bo młody i od małego alpy, więc nie znam polskiego narciarskiego etosu! są wszak oazy normalności, by wspomnieć Jaworzynę, Białkę, Bukowinę, Kluszkowce, czy Wierchomlę. Dlatego usunąłem szczyrk ze swojej narciarskiej mapy Polski i, choć pewnie ryzykuję, zalecam szanującym swój czas, sprzęt i przyjemność narciażom ten sam manewr. Sorry że tak długo, ale temat Szczyrku mnie wkxxxia!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 17 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2004 szczyrk w sumie to masz rację... ale `oazy normalności` tez nie są wolne od dziwnych przypadków... mam w tym wzgledzie pare przykrych doswiadczen... np ja skreslilem w zeszlym roku w ten sposob mosorny groń.. a chamstwo... to juz kwestia ludzi.. nie osrodka i wyciagu... poza tym dla formalnosci: w komunikacie chodzi o osrodek czyrna-solisko(GAT) a nie o osrodek na skrzycznym (COS) gdzie sa te smieszne krzeselka.. a temat jest dosć przykry, bo czyrna-solisko to z jednej strony najwiekszy w polsce osrodek narciarski, a z drugiej strony najbardziej niedoinwestowany... co zreszta mnie nie dziwi, bo jak ktos ma zainwestowac w miejsce, ktore nie jest pewne. i co roku jakies pajace szykuja ploty na trasach... poprostu szkoda ze cos sie marnuje... pozdr siwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1 Napisano 19 Grudzień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2004 ruszy cały szczyrk? nich sobie zastawia ten caly szczyrk i tak trasy beda przygotowane do bani tlumy a tak naprawde to wszystcy powinni ich zbojkotowac to moze nauczy ich rozumu nie tylko beda chcieli kasowac nawet za kibel 2 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi