Pawson Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Cześć wszystkim Więc na początek: 1. Płeć - M 2. Wiek - 20 3. Waga - 85 4. Wzrost - 185 5. Na nartach jeżdżę od 1 sezonu, ( 15 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 5-6(uważam, że dobrze mi idzie ale może to tylko moje odczucia) 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - 10. Upatrzyłem sobie narty - BLIZZARD G-FORCE SPORT R IQ 165 cm + IQ LT10 11. Mój budżet na narty to około -narty i buty ~1300zł mniej wiecej Prosił bym o poradę czy warto kupić te narty i dobrać do nich buty a jeśli nie to ew jaki model polecacie:) Pozdro wszystkim!:smile: Z góry dziękuje za odpowiedzi:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piobo Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Witam, no no no, jeden sezon i umiejętność 5-6 ? Zdolny jesteś:happy:, albo ja taka oferma - po pięciu sezonach, po 15-20 dni/sezon też się określam na 5-6 Jeśli chodzi o narty, to śmigałem na takich przez 2 sezony, tyle tylko że model 2011/2012. Narta w/g mnie łatwa i przyjazna, przy większych prędkościach trochę niestabilna. Być może to wina tego że były ciut za krótkie do mojego wzrostu i wagi (160cm przy wzroście 176 i wadze - wtedy 84kg) no i to były kompozytowe narty. Te które sobie upatrzyłeś w opisie mają rdzeń drewniany ??? za tą cenę??? może jakąś zapałkę - nie wiem. Dla początkującego ok, ale do progresu nie popychają (przynajmniej te z sezonu 2011/2012) Może poszukałbyś coś ze stajni Fischera, np. bardzo chwalone przez forumowiczów Progresory Życzę trafnego zakupu i Wesołych Świąt. Pozdrawiam PS Może Mikołaj jakieś przyniesie :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi