Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu

tymon_tm

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączam/podłączam sie niniejszym do postu tow. Ketiweka. Ja także kupiłem w tym roku nowe deski a poniewarz duzo sie nasłuchałem i widziałem na własne oczy jak sie `serwisuje` narty hurtem (tzn poprzez ulubiony sklep np.)chciałbym dowiedzieć się jak sie samemu do tego zabrać. Dodam że jestem na tym polu zupełnie zielony. Tak więc - wybór sprzętu (najważniejsza chyba ostrzałka?) - czy ma sens wydanie okoł0 150-200 zł za ostrzałkę czy wystarzczy `podręczna`? (mam do obsługi 3-4 pary nart carvingów oczywiście, pojeżdżę może miesiąc z weekendami w tym roku (matoora). Następna sprawa to smary. Bardzo bym prosił w tym miejscu o konkretne produkty które są jakośtam sprawdzone przez Was. Poza tym jakich jeszcze `czynności` należałoby dokonywać aby utrzymywać narty w dobrej formie??Będę wdzieczny za wszelkie rady byle na poważnie:) i z uwzglednieniem mojej niewiedzy. Z góry dziękuje i pozdraviam

To nie tak.

Można kupić ostrzałkę z regulowanym kątem lub kilka opraw z już zadanymi kątami (pilnik się przekłada). To do boków krawędzi. Do spodów kupuje się prawidła do pilników również z zadanymi kątami.

Oczywiście ręczna obróbka krawędzi daje lepsze efekty (patrz zawodnicy), ale trzeba to umieć robić. Na początek proponuję lepsze narty oddać do serwisu (koniecznie ostrzenie kamieniem), a ćwiczyć na nartach żony, młodszego brata lub teściowej ( z tym ostrożnie, bo jak się nie zatrzyma i złamie nogę, to trzeba będzie doglądać, zamiast jeździć na nartach)

B-r

Gość axelcarver

a tam przesadzacuie - jaki klopot - ja po 3 sezonach ptrzesiedzianych nad swoimi kolejnymi nartami zaczaolem sie zastanawiac dlaczego sa tak strasznie spieprzone :-)

heh zartowalem

wszystko przyjdzie z czasem ale dobraze jak jakis profesjonalista podrzuci kilka cennych uwag - ja w ubiegym sezonie zwabilem takeigo jasiem wedrownieczkiem - a ze akrat mial troche czasu :-)............

pozdrawiam

yaaroo

p.s. jak oszczedzisz na ostrazce to uwazaj na rece :-)

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...