tymon_tm Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 Dołączam/podłączam sie niniejszym do postu tow. Ketiweka. Ja także kupiłem w tym roku nowe deski a poniewarz duzo sie nasłuchałem i widziałem na własne oczy jak sie `serwisuje` narty hurtem (tzn poprzez ulubiony sklep np.)chciałbym dowiedzieć się jak sie samemu do tego zabrać. Dodam że jestem na tym polu zupełnie zielony. Tak więc - wybór sprzętu (najważniejsza chyba ostrzałka?) - czy ma sens wydanie okoł0 150-200 zł za ostrzałkę czy wystarzczy `podręczna`? (mam do obsługi 3-4 pary nart carvingów oczywiście, pojeżdżę może miesiąc z weekendami w tym roku (matoora). Następna sprawa to smary. Bardzo bym prosił w tym miejscu o konkretne produkty które są jakośtam sprawdzone przez Was. Poza tym jakich jeszcze `czynności` należałoby dokonywać aby utrzymywać narty w dobrej formie??Będę wdzieczny za wszelkie rady byle na poważnie:) i z uwzglednieniem mojej niewiedzy. Z góry dziękuje i pozdraviam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu Jak masz takie czucie w rece, ze rozrozniasz kat 88 stopni od 87 stopni, to nie musisz wydawac kasy na ostrzalke ;-))) J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruenor Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu To nie tak. Można kupić ostrzałkę z regulowanym kątem lub kilka opraw z już zadanymi kątami (pilnik się przekłada). To do boków krawędzi. Do spodów kupuje się prawidła do pilników również z zadanymi kątami. Oczywiście ręczna obróbka krawędzi daje lepsze efekty (patrz zawodnicy), ale trzeba to umieć robić. Na początek proponuję lepsze narty oddać do serwisu (koniecznie ostrzenie kamieniem), a ćwiczyć na nartach żony, młodszego brata lub teściowej ( z tym ostrożnie, bo jak się nie zatrzyma i złamie nogę, to trzeba będzie doglądać, zamiast jeździć na nartach) B-r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu Jeżeli znasz takiego człowieka daj adres mogę się uczyć do skutku Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruenor Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu Sorry, nie znam. Sam jestem na etapie uczenia się tej sztuki (na własnych błędach). Pozdrawiam B-r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piętras Napisano 25 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu uspokoiłeś mnie pozdrawiam p.s.myslałem że tylko mnie to sprawia kłopot ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość axelcarver Napisano 26 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu a tam przesadzacuie - jaki klopot - ja po 3 sezonach ptrzesiedzianych nad swoimi kolejnymi nartami zaczaolem sie zastanawiac dlaczego sa tak strasznie spieprzone :-) heh zartowalem wszystko przyjdzie z czasem ale dobraze jak jakis profesjonalista podrzuci kilka cennych uwag - ja w ubiegym sezonie zwabilem takeigo jasiem wedrownieczkiem - a ze akrat mial troche czasu :-)............ pozdrawiam yaaroo p.s. jak oszczedzisz na ostrazce to uwazaj na rece :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymon_tm Napisano 26 Listopad 2002 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu Niestety ani zony ani teściowej ani także brata u mienia niet. W związku z tym pytanie do Lublinian raczej - który serwis byście polecili??? pzdrv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 27 Listopad 2002 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2002 Serwis w garażu - Zdiełaj eta pa swojamu Zaden - na razie, pozniej chyba rydzyk ruszy z serwisem - ale tu lepiej poinformowany jest buraas i murzin. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi