Roobs Napisano 13 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2014 W związku że sezon się zbliża, postanowiłem odświeżyć kask. Fakt że motocyklowy ale pod wieloma względami podobny do narciarskiego jeśli chodzi o środek. Myślałem że zrobię tak jak Figo ale on bogaty i dużo "pierze" więc pralnie za 250zł odpuszczę. Do tego jak tylko mogę to unikam chemii. W tym kasku wyściółka jest niewyjmowana więc pranie odbywało się "w całości" jedynie odkręciłem szybkę i elementy aluminiowe. Potrzebna duża miska ( do prania) i wiaderko do wysuszenia.Do miski trochę płynu do prania, woda i kask. Wlewamy do środka i ugniatamy. Ja miałem dość zajechany więc czynność powtórzyłem 2x + zalany kask od środka zostawiłem na jakąś godzinę. Po godzinie wylewamy płuczemy ( ja 3x) i do suszenia.Dlaczego w misce? Bo kask szerszy od wiaderka i kapie na zewnątrz. Najważniejsze że nic się nie odkleiło, nie wyblakło. Jak wyschnie można popsikać ulubionym pachnidłem środek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 a czy czyszczenie chemiczne da rade i czy na pewno to koszt az 250 zł - jakoś nie chce mi sie wierzyć i popytam po powrocie z gor w pralniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi