FIGUS Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Witam wszystkich, Chodzę do liceum i tak się złożyło, że mam przeprowadzić lekcję po angielsku na dowolny temat. Ja, jako że lubię narciarstwo, postanowiłem wybrać ten temat. Problem w tym, że nie wiem o które tematy zahaczyć, aby to wszystko zaciekawiło ludzi, którzy nigdy nie próbowali tego sportu, a do tego cały czas zastanawiam się czy w ogóle było by tutaj tyle materiału, aby nawijać o tym przez 45 minut... i żeby było ciekawie. Dlatego proszę Was o porady o czym powiedzieć, może też jak mógłbym jakoś zaangażować klasę w tą lekcję. Myślałem o historii narciarstwa, np. jak to wyglądało w latach międzywojennych, np. jak się ludzie ubierali na stok(w zasadzie to w góry, bo jako takich stoków wtedy nie było) albo o różnych sposobach jazdy na nartach, na koniec dodałbym jakiś quiz z wiedzy, w prezentacji zamieścił bym może jakiś filmik z kamery gopro, czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorny7 Napisano 10 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2014 Materiału by było Dobrze zaczynasz 1 Histoiria narciarstwa - trochę tego prehistori gdzie i kiedy( malowidła w jaskiniach , pierwsze narty do czego złużyły polowania transport itp 2 dalej narciarstwo współczesne podział alpejskie (Austria Zdarski itp ) , klasyczne Norwegia początki itp) 3 trochę o sprzęcie można przynieść narty kijki buty ( jak się zminił sprzęt ( kiedyś dł€ższy inna technika teraz jazda na krawędzi) omówić budowę narty -promień skretu , wiązania zapięcia (siłe)jak dobierać kto to robi , dobór długiości nart kijków(jak to robić) 3 dalej Ubiór na strok co Kupujemy ( odzież termiczna spodnie kurtka (jaka ma być membrama ,na rękawach kieszenie dla skipasów , kask . Przynieść pokazac omówić 4 trochę o serwisie nart smarowanie po co jak 5 troche o bezpieczeństwie na stokach Dekalog 6 kilka Ośrodków gdzie jechać , przykladowe ceny materiału jest sporo .raczej na 45 minut to za dużo ale proszę przejrzyj inernet znajdziesz materiał do tego co Ci napisałem ,resztę pewnie masz w domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FIGUS Napisano 11 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Dzięki za podpowiedź, właśnie tego potrzebowałem Mam nadzieję, że prezentacja pójdzie mi dobrze dzięki Tobie, jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorny7 Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 może to być szerzej o sportach zimowych stare i nowe łyżwy ,, stare i nowe narty porównanie , lańcuchy na koła a nawet może przyjechać w polowie prezentacji Małysz z bananem i zademonstrować swoje klasyczne ustawienie i procedury np przed skokiem :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi