rudi-82 Napisano 19 Luty 2005 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2005 Jak w temacie bo nie wiem czy koleś dobrze podał mi nazwe. Jestem totalnie początkujący. Dopiero co wróciłem z nart (byłem po raz pierwszy) i strasznie mi się podobało. Poza tym całkiem nieźle mi szło (po paru godzinach jazdy na stoku o długości 450 m i róznicy wzniesień około 50 m poszedłem na stok o poziomie trudności z onaczeniem trudny, 800m i róznica wzniesień 130 m i jeździłem praktycznie bez wyrotkowo). Ponieważ totalnie nie znam się na sprzęcie więc wierzę w to co koleś z wypożyczalni mi powiedział, więc to, że jeżdziłem na nartach Head CS131 i mam pytanie czy takie narty istnieją.... bo szukam po necie jakichś komentarzy na temat tych nart i nie mogę znaleźć. Mam 181 cm wzrostu i waże około 70 kg, te narty miały coś między 160 cm a 170 cm. Bardzo dobrze mi sie na nich jeździło i okazało się, że są na sprzedaż. Pan z wypożyczalni zażyczył sobie za nie (razem z wiązaniami i kijkami) 250 zł. i chciałem się zapytać czy warto, a jeżeli nie to co mam kupić w miarę tanio (używane). Nie będę tak często jeździł więc nie potrzebuję jakiegoś profesjonalnego sprzętu, tylko taki, który będę mógł wykorzystać raz w roku przez parę dni i żeby starczyło na długo... Ponieważ sporo namazałem tutaj to moje pytanie jeszcze raz: Czy słyszeliście coś o nartach Head CS131?? Jeżeli tak to czy warto za tą cene kupić te narty?? Jeżeli nie to co kupić?? Pozdrawiam i dziękuje za zrozumienie takiego lamusa jak ja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqva_99 Napisano 20 Luty 2005 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2005 Słyszeliście może o nartach Head CS131?? Powiem szczerze ze pierwsze slysze, przypuszczam ze sa to narty z przed kilku lat. Nie wiem co to za narty wiec nie moge sie wypowiadac o stosunku jakosci do ceny, ale jak na kompletny sprzet to 250zl to bardzoooooo tanio. Sadzac po cwaniactwie i chciwosci jaka niestety cechuje pewien odsetek wlascicieli wypozyczalni (nie obrazajac nikogo) musza to byc dosc stare narty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudi-82 Napisano 20 Luty 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2005 Słyszeliście może o nartach Head CS131?? Dzięki za info dzisiaj jak jechałem sobie tramwajem to zauważyłem, że na ulicy bodajrze Andersa lub Muranowska.... nie pamiętam dokładnie jak się nazywa ta ulica, w każdym bądź razie w Wawie na ulicy wzdłuż trasy tramwauju 36 był wielki napis na sklepie sportowym z nartami o wyprzedaży i zniżce nawet do 40%... na wystawie był wielki napis Atomic więc się przejdę i zobaczę po ile tam mają te narty... Ja też myślę, że koleś chce troche naciągnąć... ale nie jestem na tyle doświadczonym narciarzem... nawet nie mogę o sobie powiedzieć narciarz, więc myślę, że skoro dobrze się czułem w tamtych nartach to czemu nie kupić ich... cena dobra, a wybredny nie jestem.. narty wyglądały, że jeszcze mogą długo wytrzymać więc chyba zaryzykuje... dzięki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek42 Napisano 21 Luty 2005 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2005 Słyszeliście może o nartach Head CS131?? Sadze ze jeszcze naprawde nie wiesz jak sie czules...nie masz porownania. Skorzystaj jak mozesz z wyprzedazy, kup narty dla poczatkujacych i sredniozaawansowanych ( taki przedzial to zwykle standard). Posluza Ci kilka lat, a jak nie, sprzedaz, dolozysz i kupisz inne. To moje zdanie. Tamte narty z wypozyczalni to stare ogorki...sadze. Nie znam tego modelu. Byc moze niekatalogowe. Ale za 250 zl nikt nie sprzeda Ci dobrych dech. Sprawdz oferte maksa jest tez jakas wyprzedaz i widzielem blizardy XOP za 650 zl z wiazaniem..to jedna z opcji. Przy zakupie uzywanych pytaj i sprawdz czy to narta dla Ciebie patrz na grubosc krawedzi...porownaj z nowymi. To tyle ode mnie. pozdrawiam.tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi