willa81 Napisano 2 Kwiecień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2005 Witam! Jestem początkującym narciarzem, chciałbym kupić teraz na jakiejś wyprzedaży narty, raczej używane(brak dużej ilości kasy zeby kupić nowe). Jak dobrać długość nart(chciałbym carvingi)-mam 178cm, waga-72kg. Na co zwrócić uwage przy kupnie nart, czy razem z wiązaniami, jakiej firmy narty są dobre? Z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 2 Kwiecień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2005 jak dobrać długość nart? Moim zdaniem kup 160 lub 165cm... Przy kupnie nart zwróć uwagę na promień...Im większy tym narta jest bardziej gigantowa a im mniejszy to slalomówka. Jeśli jesteś początkujący nie kupuj sobie nart bardzo twardych, gdyż możesz sobie nie poradzić. Znane i cenione firmy to for example: Atomic,Blizzard,Dynastar,Elan,Fischer,Rossignol,Salomon i inne Moim zdaniem warto kupić z wiązaniem, bo często wychodzi to taniej w komplecie niż gdybyś kupił osobno to samo:) Jeśli nie mam w czymś racji zwróćcie mi uwagę Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
willa81 Napisano 2 Kwiecień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2005 jak dobrać długość nart? rozumię ze im większy promien tym lepiej? dla mnie jako poczatkowego jaki promień byłby najlepszy?? Jak rozpoznać czy narty są twarde czy miekkie?? I jeszcze pytanie czy kupujac narty z wiązaniami, bedą do nich pasowały każde buty?? jesli juz o butach mowa ta jakie proponujecie?? Dzieki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 3 Kwiecień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2005 jak dobrać długość nart? Ja na Twoim miejscu kupiłbym narty o promieniu ok.14m... Jak pójdziesz do sklepu i poprosisz sprzedawcę o narty dla początkującego narciarza/narciarki to on Ci doradzie jakie kupić Przeglądnij dział "sprzęt" a dowiesz się, które narty są do giganta, które do fun-carvu a które do slalomu Jeśli kupisz narty z wiązaniami to albo Ci je dadzą w pudełku, albo zamontują odrazu do nart wg. rozmiaru Twojej nogi Jeśli sprzedadzą osobno skieruj się do serwisu, podaj im nr. buta i zamontują Ci wiązanka Pamiętaj, że w butach narciarskich jest inna rozmiarówka tzn. długość stopy Pozdr. i życzę miłej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
willa81 Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2005 jak dobrać długość nart? Dzieki Quba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi