Wojo Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Witam, Proszę o radę. Mam w dobrej cenie dwa modele butów Rossignol Radical S2 100 i Synergy 100. Czy możecie mi podać różnice? Bo flex mają ten sam a mimo to muszą się czymś różnić. Dodam że jeżdzę amatorsko ale od dziecka i lubię jazdę dość szybką. Nartę chciałbym później dobrać ale też taka która pozwoli mi pokonywać długie zakręty na alpejskich nartostradach jak i taka która sprawdzi się na Polskich stokach czyli coś o zacięciu sportowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Tu nie o zacięcie chodzi, a o to co ci lepiej będzie pasowało do stopy. Radicale pasują lepiej na wężsżą stopę, Synergy na szerszą, bo mają zwyczajnie szerszą skorupę. Z kolei przy wysokim podbiciu może być problem z założeniem Radicali, a jak już wejdą to prawdopodobnie będą uciskały na podbicie. To tyle z własnych doświadczeń z mierzenia 3 czy 4 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojo Napisano 7 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 ale i radicale i synergy maja ten system s2 i szerokosc 102mm... Poza tym mierząc ostatnio to mam problem w lewej stopie że właśnie na podbiciu mnie ściska po zapięciu... Tak właśnie nie kupiłem Atomic Hawk w których lewy ewidentnie mnie cisnął na podbiciu. A Klasowo itp. jak one stoją? Narte chciałbym taką do 16m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi